Bugünler Tarihin Dönüm Noktasıdır

Cu, 17/01/2020 - 19:45

Bugünkü Tahran cuma namazı hutbesinde İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Welayet News - Bugünkü Tahran cuma namazı İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin imamlığında eda edildi.

İslam İnkılabı Rehberi'nin cuma hutebesindeki konuşmasının satır başları şöyle:

- Geçen iki hafta özel ve maceralarla dolu günlerdi; İki hafta içinde İran halkı ders çıkaracak acı ve tatlı olaylar yaşandı.

- İran'da 10 milyon ve Irak'ta yüz binlerce insanın, Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi son yolculuğuna uğurlamak için sokaklara dökülmesi Allah günlerindendir.

-Devrim Ordusu'nun Amerikan üslerine ağır bir darbe indirmesi Allah günlerindendir.

- Bu günler tarihin dönüm noktasıdır. Tarih yazılacak günlerdir. Bunlar normal günler değil.

- Bu günler bitecek, ama bu günlerin etkisi uluslar üzerinde kalacaktır.

- Siyonist medya imparatorluğu komutanımızı (Şehit Korgeneral Süleymani) terörle suçlamaya çalıştı, fakat Yüce Allah sahaneyi istediklerinin tam tersine çevirdi.

- ABD yaptığı terörle büyük skandal yaşadı. Onlar terörle mücadele alaındaki en büyük kahramanı şehit ettiler.

- Korgeneral Kasım Süleymani’ye yapılan terör saldırısı korkakça bir eylemdi ve ABD’yi rezil etti. ABD Başkanı terörü itiraf etti. Bundan başka büyük bir skandal var mı?

- Kudüs güçleri her şeyi göze alarak bölge uluslarına yardım ediyorlar. Savaş ve terörü vatanımızdan uzak tutuyorlar.

- Aziz komutanımıza hakaret eden birkaç kişi İran halkı mı, yoksa cenaze törenine katılan milyonlarca insan mı?

- Amerikalılar İran halkının yanında olduğunu söylüyorlar, onlar yalan söylüyorlar. Aslında İran milletini hançerlemek istiyorlar.

- “Ne Gazze ne de Lübnan” sloganıyla aldananalar İran uğruna refahları ve çıkarlarından vazgeçemediler.

- Amerika'ya büyük bir darbe indirildi. Tabii ki askeri açıdan etkililiydi. Ancak daha önemli konu ABD’nin prestijine ve süper güç imajına darbe vurulmasıdır.

- ABD yıllardır Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan'da darbe alıyor.

- Bunlar hiçbir şeyle telafi edilmez. Şimdi (İran karşıtı) yaptırımları yoğunlaştıracaklarını açıklıyorlar, ancak bu Amerika'ya itibarını geri kazandırmaz.

- Ülke genelindeki insanlardan duyulan intikam çığlıkları, ABD üssünü yerle bir eden füzelerin intikam çığlıklarıydı.

-  İran halkı direnişten yana olduğunu ve teslim olmaktan kaçındığını gösterdi.

- Uçak kazasnda gençlerin ve İran halkının hayatını kaybetmesi acı bir olaydı. Uçak kazasından üzüldüğümüz kadar, düşmanlar da sevindi.

-Düşmanın müzakeresi hile ve sahtekarlık karışımıdır. Müzakere masasının arkasındaki beyefendiler Bağdat Havalimanı'ndaki teröristlerdir. Müzakereden korktuğumuz yok ama ABD ile (müzakere) olmayacak.

Kendimizi daha güçlü yapmamız ve ekonomimizi petrolden arındırmamız lazım.

- Üç Avrupa ülkesi (İngiltere, Fransa ve Almanya) ABD'nin uşağı. Onlar İran halkını dize getiremezler. Bu üç ülke savaş sırasında (8 yıllık İran-Irak savaşı) Saddam Hüseyin'e destek sağlamıştı.

-Amerika'nın nükleer anlaşmadan geri çekilmesinden sonra bu üç ülke boşu boşuna konuşma yaptılar. O sırada onlara güvenmediğimi ve hiçbir şey yapmadan Amerika'ya hizmet edeceklerini söyledim.

- Bugün, yaklaşık bir yıl sonra, bu ülkelerin tam anlamıyla Amerika'nın uşağı olduğu ortaya çıktı.



Yeni yorum ekle