ABD'nin Iraklı Kabilelerle Gizli Anlaşması

Cu, 17/01/2020 - 09:08

Irak Bedir Teşkilatı Ofisi Başkanı şunları söyledi: ‘Amerika iki gün önce el-Anbar eyaletinde bazı kabilelerle, onların Amerika karşıtı protestolara katılmasına engel olmak için şüpheli bir toplantı düzenledi.’

Welayet News - Irak Bedir Teşkilatı Ofisi Başkanı Gasi el-Enbari, Amerika’nın Irak’ın el-Anbar eyaletindeki şüpheli hareketleri konusunda uyardı.

El-Anbari, el-Malume Haber Sitesine şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika iki gün önce el-Anbar eyaletinde bazı kabilelerle, onların Amerika karşıtı protestolara katılmasına engel olmak için şüpheli bir toplantı düzenledi.

Amerikalılar bu tip görüşmelerle, el-Anbar’ın aşiret büyüklerinin ve liderlerinin ve onların evlatlarının Amerika’ya karşı düzenlenecek olan protestolara katılmasını engellemeye çalışıyor.

Erbil ve Irak dışındaki bazı kabileler, kendi ülkelerine karşı Amerika’nın kucağına gitmeyi tercih ediyorlar.

Amerika’nın bu toplantıları düzenlemedeki amacı, Irak halkı arasında bölünme çıkarmak ve onların Irak’taki varlığının sağlamlaşmasını engellemektir.’

Irak’ta cuma günü milyonlarca kişi, işgalci Amerikan askerlerinin bu ülkedeki varlığını protesto etmek için gösteri düzenleyecek. Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr bir bildiri yayınlayarak, Irak halkından bu protestolara katılmalarını istedi.

Konuyla ilgili olarak Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri salı günü bir bildiri yayınlayarak, Sadr Hareketi Liderinin bu protestolara katılım konusundaki çağrısını destekledi.

Hadi el-Amiri şu ifadelerde bulundu: ‘Irak halkı Amerika’nın ve yabancı kuvvetlerin işgaline karşı olduklarını açıklamalı ve bu ülkedeki ulusal egemenlik tam anlamıyla gerçekleşmelidir.’

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el Kabi de bir bildiri yayınlayarak, Mukteda Sadr’ın Amerika karşıtı bildirisini desteklediğini açıkladı.

Irak parlamentosu, Amerika’nın General Şehit Kasım Süleymani ve Haşid Şabi Başkanı Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e düzenlediği suikastın ardından, yabancı kuvvetlerin Irak’tan çıkarılması planını onayladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle