Hamas: Şehit Süleymani’ye Her Zaman Minnettarız

Cu, 17/01/2020 - 09:02

Filistin Hamas Hareketi Siyasi Ofisi Üyesi, bu hareketin, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanının Filistin ve İslami değerlere olan desteğinden dolayı minnettar olduğunu vurguladı.

Welayet News - Filistin Hamas Hareketi Siyasi Ofisi Üyesi Halil el-Hiye şu ifadelerde bulundu: ‘Hamas Hareketi Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye’nin şehit Kasım Süleymani’nin cenaze törenine katılmak üzere İran İslam Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaret, Filistin halkının direnişini destekleyen bir adama olan sadakati açıklamak içindi.

Haniye’nin İran’a gerçekleştirdiği ziyaret, bizim, halkımızın ve direnişimizin dostu olan bir ülkeye olan desteğimizi açıklamak içindi.’

İsmail Haniye’nin General Kasım Süleymani’yi Kudüs Şehidi olarak nitelendirmesine değinen Halil el-Hiye şu açıklamalarda bulundu: ‘Hamas Hareketi, Filistin’i destekleyen herkese sadıktır. Bu sadakat dine dayanmaktadır. Dinimiz ve milliyetçiliğimiz bize destek olan herkese nasıl teşekkür edeceğimizi ve minnettar olacağımızı öğretiyor.

Kasım Süleymani, İran’ın Filistin direnişine ve Kassam Tugaylarına olan desteğinin temel ekseniydi. Bu nedenle, İsrail’in saldırı odağında olan ve Amerika’nın zalim hükümetinin suikast düzenlediği ve onlarca yıldır bize yardım eden ve silah veren bir adamın şehadetinden dolayı baş sağlığı dilemeliydik.

Biz, bize yardım eden kişiyi asla unutamayacak bir milletiz. İran, direnişin sonsuz bir destekçisidir ve Filistin’in hakkını teyit etmektedir.

Süleymani, Filistin'i seven ve Filistin’in Siyonist rejimin işgalinden kurtarılması gerektiğine inanan bir adamdı.’

Hamas Hareketinin Siyasi Ofisi Üyesi konuşmasının başka bir bölümünde, Hamas’ın Arabistan’a herhangi bir düşmanlığı olduğu yönündeki iddiaları reddederek şunları söyledi: ‘Hamas’a kendini yabancılaştıran Al-i Suud hükümetidir ve Gazze ile zikredebilecek bir ilişkisi yoktur.

Biz onlardan halkımızı ve direnişimizi desteklemelerini ve yanımızda olmalarını istiyoruz. Onlar geçmişte aynı bu direnişin destekçisiydi ve bugün de onlardan bunun aynısını istiyoruz.

Hamas, Arabistan’la, bu ülkenin Filistin değerlerini savunma ilkesine dayalı ve hiçbir ülkeyle ilişkimizi kesmemizi istemeyen (İran’la) bir ilişki kurmak istiyor.

Halil el-Hiye, Filistin Yönetimi’nin ve Fetih Hareketi’nin, Hamas’ın Kurtuluş Örgütü’nün yerini almaya çalıştığı konusundaki iddialarını reddederek şu ifadelerde bulundu: ‘Biz kendimizi Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yerine geçiyor olarak görmedik ama FKÖ pozisyonunu ve stratejisini kaybetti ve halk onun etrafından dağıldı. Bizim önceliğimiz Filistin meselesinin desteklenmesidir.’



Yeni yorum ekle