ABD, Bahreyn, Suudi Arabistan Şehitleri Anma Törenine Engel Oldular

Per, 16/01/2020 - 10:04

Iraklı siyasi bir kaynak Çarşamba günü yaptığı açıklamada; ABD, Bahreyn ve Suudi Arabistan Irak büyükelçiliğinin şehit Ebu Mehdi el-Mühendis için bir anma töreni düzenlemesine izin vermediğini ifade etti.

Welayet News - Iraklı kaynak Rusya el-Yevm haber ajansına verdiği demeçte; "Washington'daki Irak büyükelçiliğine ek olarak, Michigan eyaletinde yer alan Detroit'teki konsoloslukta da anma töreni düzenlenmesi planlanmıştı, ancak ABD güvenlik güçleri buna engel oldu." diye belirtti. Iraklı kaynak; "BAE hükümeti, üç ülkeye politika olarak yakın olmasına rağmen etkinliğe izin verdi." dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hakim, diğer ülkelerdeki tüm Irak büyükelçiliklerinden ve konsolosluklarından ABD'nin şehit ettiği tüm Haşdi Şabi şehitlerini anmak için bir tören düzenlemelerini istemişti. Şehit Serdar Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi'nin başkan yardımcısı Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis'in aracı, Cuma sabahı bir Amerikan İHA'sı tarafından Bağdat havaalanından çıkarken hedef alınmış, araçtaki toplamda 10 kişi şehit olmuştu.



Yeni yorum ekle