İmam Hamanei’den cihat ve direniş ruhuna vurgu

Çar, 15/01/2020 - 08:28

İslam İnkılabı Lideri Imam Hamanei’nin 13 Ocak 2020’de Buşehr eyaletinin iki bin şehidini anma kongresi sekreterliği üyeleri ile görüşmesinde beyanatı bu sabah kongrede okundu.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei kongre sekreterliği üyeleri ile görüşmesinde Buşehr eyaletini hassas ve askeri onurlarla dolu bir yöre olduğunu belirterek şöyle buyurdu: Buşehr uzun yıllar sömürücülerin bu bölgede varlığı yüzünden düşman tehdidi altındaydı, ancak din alimlerinin hidayeti ve Reis Ali Delvari gibi büyük şehitlerin fedakarlığı ile bu tehditlere karşı direndi.

Imam Hamanei Buşehr diyarından şehitler Delvari, Mehdevi, Aşuri ve Genci gibi büyük insanların çıkması ve bu hakikatin daha sonraki kuşaklarda da tekrarlanması, yörede İslami ve inkılapçı ve cihatçı bilincin derinliğini yansıttığını belirterek bu şehitlerin ve seçkin şahsiyetlerin yeni kuşaklarda unutulmaması için çaba harcanmasını istedi.

İran topraklarını savunan Reis Ali Delvari’nin saldırgan İngiliz güçleri ile mücadelede sergilediği fedakarlığı ve Nadır Mehdevi gibi uluslararası düzeyde mücahit bir şahsiyet olarak örnek oluşturulmasına vurgu yapan İmam Hamanei şöyle ekledi: Maalesef hatta bu seçkin şahsiyetlerin adı bile yeni kuşaklarda bilinmiyor, oysa propaganda kurumları cihat düşüncesini büyük cihatçı şahsiyetleri ön plana çıkararak derinleştirmeleri ve yaygınlaştırmaları gerekiyor.

Imam Hamanei tek kurtuluş yolu şehitlerin yolunu sürdürmek gibi hakiki bir duyguyu yaygınlaştırmak olduğunu belirterek şöyle ekledi: Enerji, madenler, türlü imkanlar, hassas coğrafi konumu, iklim çeşitliliği ve 80 milyonu nüfusu olan ve zorbaların göz diktiği İran gibi bir ülke emekle ve cihatla kendini yönetebilmeli ve izzetini korumalıdır. Bugün İslam inkılabı bereketi sayesinde İran milleti dimdik ayaktadır, ancak cihat ve direniş ruhu gelecek kuşakların kesin yolu olacak şekilde güçlendirilmelidir.



Yeni yorum ekle