Lavrov: Suriye’deki Teröristler, Libya’ya Gidiyor

Çar, 15/01/2020 - 07:52

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki teröristlerin suyu bulandırmaya devam etmek için Libya’ya gittiğini söyledi.

Welayet News - Sri Lanka Dışişleri Bakanı Dinesh Gunawardena ile yaptığı görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye’nin yüzde 90’ına yakın bir kısmının meşru hükümetin kontrolü altında olduğunu ve bu oranın giderek arttığını ifade etti. Lavrov, “Teröristlerin aktif olduğu kalan diğer noktalarda, öncelikle de İdlib’de teröristler giderek mevzilerini kaybediyor.

Ancak ne yazık ki, Suriye ile Libya arasındaki bağlantıdan söz edecek olursak, teröristler umumiyetle oradaki suyu da bulandırmaya devam etmek için Libya’ya gidiyor” dedi. Rus Bakan, Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusundaki ayrılıkçılığı destekleyen ABD’nin gayrimeşru varlığından kaynaklı sorunların çözülmesi gerektiğini de belirtti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angella Merkel telefonda, Berlin'de düzenlenecek Libya konulu uluslararası konferansı görüştüler. Görüşmede Putin, Merkel'i dün Moskova'da Libyalı taraflar arasında gerçekleşen görüşme hakkında bilgilendirdi. Berlin Uluslararası Konferansı, 19 ocakta Libya gündemiyle düzenlenecek.



Yeni yorum ekle