Sarraj ABD ile İstanbul'da görüştü

Sa, 14/01/2020 - 18:26

Libya'da Türkiye'nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez Sarraj, dün Moskova'da General Halife Hafter'le yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından ABD'yle temas kurdu. Sarraj, İstanbul'da bir otelde ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile görüştü.

Welayet News - Libya’da kalıcı ateşkes sağlanması için Türkiye ile Rusya’nın girişimiyle dün Moskova’da başlayan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, Washington da devreye girdi. İç savaşın taraflarından Trablus hükümetinin Başbakanı Feyaz Sarraj’ın, bugün İstanbul’a gelerek ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile görüştüğü belirtildi. Görüşme, İstanbul’da bir otelde yapıldı.

Sarraj, Moskova görüşmelerinin başlamasından bir gün önce yine İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmişti.

Moskova süreciyse, şu an için çıkmaza girmiş görünüyor. Birleşmiş Milletler’in tanıdığı, Türkiye’den de destek alan Sarraj tarafı kalıcı ateşkes metnini dün gece imzaladı ancak iç savaşta diğer tarafı temsil eden General Halife Hafter bu sabah Moskova’yı anlaşmayı imzalamadan terk etti.

Rusya, Hafter’in anlaşma metnini mittefikleriyle istişare etmek için iki gün süre istediğini açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle