Suriye Müftüsü’nden Şehit Kasım Süleymani Açıklaması

Pt, 13/01/2020 - 10:15

Suriye Müftüsü, Şam’da düzenlenen Şehit Kasım Süleymani’yi anma merasiminde şunları söyledi: ‘Şehit Süleymani Suriye’nin çöküşünün Hristiyanlığın ve İslam’ın çöküşü anlamına geldiğini anlamıştı.’

Welayet News - Suriye Müftüsü Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun, Şam’da düzenlenen Şehit Süleymani’yi anma merasiminde şu ifadelerde bulundu: ‘Şehit Süleymani Suriye’nin çöküşünün Hristiyanlığın ve İslam’ın çöküşü anlamına geldiğini anlamıştı.

Herkes bizi yalnız bıraktığında, İran bizim yanımızda durarak IŞİD ve diğer gruplarla savaştı.’ Öte yandan el-Meyadin kanalı, Suriye’nin çeşitli şehirlerinde Amerika karşı protestoların olduğunu belirtirken, Suriye Savunma Bakanlığı da Şam’da Şehit Kasım Süleymani’yi anma töreninin düzenlendiğini açıkladı.

Bu tören, Şam’daki el-Esed binasında, Suriyeli resmi yetkililerin katılımıyla gerçekleşti ve Suriyeli olmayan askeri bir yetkili için ilk defa Suriye’de bir anma töreni düzenlendi. Suriye Müftüsü Şeyh Ahmed Bedreddin de bu tören katılarak bir konuşma yaptı. Hatırlanacağı üzere, Şehit Kasım Süleymani, 3 Ocak’ta Irak’ta Amerika’nın gerçekleştirdiği terör saldırısında şehit oldu.



Yeni yorum ekle