ABD’nin Kasım Süleymani’yi Şehit etmesi Diyarbakır’da Protesto edildi/FOTO

Ct, 11/01/2020 - 21:42

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de Kasım Süleymanî ve Mehdi el-Mühendis'i anmak için anma törenleri ve basın açıklamaları yapılmaya devam ediyor.

Welayet News - Bugün de (11.01.2020) Diyarbakır'da Emperyalizm ve Siyonizmle Mücadele Cephesi İnisiyatifi tarafından tertiplenen anma ve protesto gösterisinde gündem analizi niteliğinde bir basın açıklaması yapıldı:

Basın açıklamasının tam metni

Bismillahirrahmanirrahim.

Değerli basın mensupları, kadim bir tarihe sahip Diyarbakırımızın , Zulme boyun eğmeyi zillet bilen dirayetli halkı ve bizi yalnız bırakmama adına çevre illerden iştirak eden Ümmetin onurlu ve hür vicdanlı bireyleri,Sizleri selâmların en güzeli olan Allah'ın selamıyla selamlar bu haklı duruş ve sevdanızın önünde saygıyla eğiliyor hepinize hoş geldiniz diyoruz.

Bizi burada bir araya getiren dava ve sevdanın nedeni hepinizin bildiği üzere, Varlık sebebi Emperyalizm, Sömürü,hırsızlık, zulmetmek olan aynı zamanda siyonist işgalci rejimi koruma ve kollamayı görev bilen büyük şeytan Amerikanın, 3 Ocak'2020 de kahpe yol ve yöntemlerle,40 yıldır Sehadet aşkıyla yanıp tutuşan , Bop projesini sekteye uğratan, Amerika ve İsrail'in burnunu bir çok kez yere sürten , Istikbarın plânlarını suya düşüren, bir BOSNA'ya, bir FİLİSTİN'e , bir IRAK'a, bir LÜBNAN 'a, bir SURIYE''ye koşan , Ümmetin coğrafyasında işgalcilerin zulmüne uğramış mazlumların feryadına yetişen, Muhammedî Islamın kılıcı, Mazlum ve mahrum halklarn umudu, Emperyal ve Siyonistlerin korkulu rüyası, direnişin sert sillesi, Muvahhid, Mümin, Muttaki ve gölge komutan yani Kudüs ordusu komutanı general Kasım Süleymani'yi Şehid etmeleri dolayısıyla dır.

Böyle bir vasfa sahip komutanın şehadeti başta Yeryüzünde ki mazlum mustazaf ve müslüman halkları hüzne,Emperyal ve Siyonistleri de sevince boğmuştur.

Mazlumların zalimlere, Garibanın ensesi kalınlara,ötekilerin iktidar sahiplerine, Muhammedî islamın beyaz saray soytarılarına, ilkelerin arzulara, adaletin maslahatlara kurban edilmeyeceği şuuruyla şuurlanan ve o yolda hayatını feda eden Şehid Kasım Süleymani ve kendisiyle beraber şehid olanları anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız..

Müslüman halklara Amerika tarafından şehid edilen bu mübarek şehidin, sadece bir şii veya Süleymani'den ibaret olmadığını,vurulanın Ümmet, Vuranın ise Şeytanın varisleri olduğunu dile getirmek çin buradayız.

Değerli kardeşler, Ümmetin içinde ümmeti parçalamaya çalışanlara asla başarılı olamayacaklarını, Amerika ve Israil'in Turkiyede ki kalem sahibi ve sözcülerinin algı operasyonlarıyla,

Amerikanın tüm bölgeden def olup gitmesini işgalci rejimin haritadan silineceği gerçeğini degistiremeyeceklerini ifâde ediyoruz.

İçimizde ki Amerika ve İsrail taşeronlarının Şehid Süleymani'ye katıl demelerinin tek sebebi şüphesiz, İsrail'in lübnan işgalini, Işıd'ın Irak'ta ki ilerleyişini ,Amerika ve İsrail'in Suriye'yi işgalini engellemesidir.

Olaylara Amerika Israil İngiltere Suud ve bileşenlerinin gözleriyle bakanların, Ebu zeri sürgüne gönderenlerle, Âliye kılıç çekenlerle, Ammar'ı şehid edenlerle, Hasan-ı zehirleyenlerle, Kerbela'da Hüseyni şehid ve Zeynebi esir edenlerle bir farklarının olmayacağını iddia ediyoruz.

Amerika ve Israil'i sevindirmenin Allah'ı öfkelendirmek olduğuna inanan bizler, Allah'ı öfkelendirmekle halkın rızasını kazanmak isteyen bir kavmin, bir devletin , bir topluluğun , bir cemaat ve liderinin kurtuluşa ermeyeceğini belirtmek istiyoruz.

Ülkemizde sözde Ehlî sünnet savunuculuğuna soyunmuş, Özde Ehlî Trump ve Ehlî Netenyahu'nun savunucuları , Büyük şeytan Amerika'nın hava saldırısı sonucu şehid edilmiş kahraman komutanın şehid olamayacağını iddia etmekteler.

Biz de onlara diyoruz ki Siz kimin müslüman olduğunu anlayacak ve kavrayacak bir bilinç ve şuura sahip olmuş olsaydınız,

Abd, Nato üssü olan casus şebekelerine ev sahipliği yapmayı marifet, Eğit donat projesi çerçevesinde terör çetelerini Suriye'ye taşımayı izzet, İhanetin sembolü Suud'a Ehlî sünnet demeyi mecburiyet, 6 filoya nöbet tutmayı basiret ve feraset ,

İsıd'a ehlî sünnetin lokomotifi fetoya kainat imam-ı ve hocaefendi dermiydiniz..?

Kimlerin Müslüman olduğunu anlayamayanların Şehid ve şehadeti anlamaları mümkün mü..?

Şehid Süleymani'e halep katili diyen iftiracılara, Halep adına konusmaya haklarının olmadığını, Şehid'in şehadetinden hemen sonra haleplilerin sehide destek amacıyla sokak ve caddeleri tıka basa doldurdukları o görüntülere göz atmalarını istiyoruz.

Sünni düşmanı imiş iftiralarına da , Direnişin kalesi sayılan Sunni Filistin'de Sünni islâmî cihad ve Sünni hamas yetkililerine müracaat etmelerini bununla da yetinmiyorlarsa Sunni Bosna halkına gazi ve mücahitlerine de sormalarını istiyoruz.

Kürt katilidir diyenlere de Celal Talabani yanlısı kürtlere ayrıca Kürdistan başkanı barzani'nin röportajına göz atmalarını istiyoruz.

Tüm bu iftiracı kesimlere diyoruz ki, Şehid Süleymani'nin 40 yıldır Amerika ve Israil'e yaşattığı ızdırabı görememek için kör olmak lazımdır.

Değerli kardeşlerim , İran ile Amerika aynıdır diyenlere sakın aldanmayın .

Onlar direk Amerikancı olduklarını söyleyemeyecek kadar korkak ve münafıklar.!

İddiaları İran ve Amerika'nın aynı olduğu yönünde iken neden ıspatlarında,

Amerika'nın vurduğu İran'lı komutanın Şehadetine sevinirlerken, İran'ın vurduğu Amerikalıların gebermesine sevinmezler hatta gebertilen Amerikalıları Amerikadan daha fazla gizleme erdemsizliğinde bulunurlar.

Şimdi bunlar Ehli sünnet mi yoksa Siyonist Emperyalistlere hizmet eden Münafıklarmı.....?

Bunlar ehli sünnet olamaz olsa olsa Ehli Sünnet görünümlü münafık, zalim fasık ve Amerikancı din tüccarları olur.

Ey o taihte Kerbela vakasında yaşamış olsaydım imam Huseyin'le beraber olurdum diyen vicdan ehlî kardeşler, Nijeryada şeyh zakzaki, Yemen'de el hudi, Bahreyn'de İsa kasım Suud'da seyh nemr lubnan'da Nasrallah Suriye'de direniş, Irak'ta el Mühendis filistin'de islamı cihad hamas Iran'da Süleymani ile beraber olunmadan , onlarla hareket etmeden, onların sevinç ve hüzünlerine ortak olmadan tarihte ki Kerbela vakasında imam Huseyinle nasıl beraber olunabilir...?

Biz diyarbakır da siisi sunnisiyle davamız ve sevdamızın bir olduğunu aynı Ümmetin birer ferdi olduğumuzu yüksek bir sesle hayķırarak Emperyalizm Ve Siyonizme geçit vermeyeceğimizi onlara asla muhabbet duymayacağımızı ilân ediyoruz.

Yeryüzünde sehadetin Amerika ve Israil'den daha büyük bir silah ve güç olduğuna inaniyor ve dünyanın buna şahitlik edeceğine inanıyoruz.

Emperyalist ve Siyonistlerin bu saatten sonra Batı Asyaya tavşan hızıyla gelip kaplumbağa hızıyla gidecekleri değil, Kaplumbağa hızıyla gelip tavşan hızıyla kaçmak zorunda kalacaklarını ilân ediyoruz.

Direnişin topraklarında akıtılan bu pak ve mubarek kanın Yeryüzü mazlumlarının gözyaşları ile yeşereceği bir tohum olduğuna Amerikanın bunu engelleyecek kudret ve güce sahip olamayacağı inancını taşıyor ve iman ediyoruz.

Seyyidimizin buyurduğu gibi dikey gelip yatay gidecekleri döneme girdigimize tüm kalbimizle inanıyoruz.

Muhammedî Islamın bayrağını taşıyanların sözlerine ve verdikleri mujdelere inanmayanların Şeytan ve istikbarın bayrağını taşıyanların sözlerine kanmaları mutlaktır.

Buradan Amerika ve Israil'e diyoruz ki, Muhammed Mustafayı yâr bilip Ebu cehillere Musa yı yar bilip Firavunlara İbrahim-i yar bilip nemrutlara Huseyni yar bilip yezide umud baglayanlardan olmadığımız gibi, Muhammed Mustafanın yanında yer almakla Ebu cehillerle Musanın yanında yer almakla Firavunlarla İbrahimin yanında yer almakla nemrutlarla huseynin yanında yer almakla yezidlerle yani güncel deyimiyle, Direnişin yanında yer almakla İstikbar ve küfürle kanımızın son damlasına kadar savasacağımıza Şehidimiz Süleymani'nin dökülen o pak kanı, evrensel mucadelesi ve minareye çekilmiş kırmızı sancağa and olsun ki, Ya Rab şahid ol Ya Rab Şahid ol Ya Rab Şahid ol biz Amerika ve Israil'e karşı Senin pak dinini dert edinen İmam'ın yanında ve yolunda olacağız.

Direnişin sehidleri Ümmetin ve insanlığın şehididirler.

Şehid Süleymani ve dostlarını onur izzet yol ve pusula olarak gören biz şii ve sünni muslumanlar Emperyalist ve Siyonistleri düşman görmeye devam edeceğiz.

DİYARBAKIR dan son sözümüz Siisyle Sunnisiyle bir olan, Anti siyonist anti emperyalist bir düşünceye sahip olan bizler,

Amerikancı zihniyete sahip Cüppeli cuppesiz sakallı sakalsız tüm Amerikancı İsrailci sioemperyallere,

Biliniz ki Taptığınız Amarika ve İsrail ölmüş olup leşleri ayaklarımızın altında Şehid Süleymani ise diri ve kalplerde yaşamaktadır.

Biriz beraberiz kardeşiz ÜMMET'iz.

Kazanan insanlık ve ÜMMET kaybeden EMPERYALİZM SİYONİZM ve işbirlikçileri olacaktır.

Diyarbakirdan Ümmetin birer bileşeni ve üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederŞehidlerimizi ve davalarını selamlayarak Allah'a emanet olun diyoruz.

Emperyalizm ve Siyonizmle Mücadele Cephesi İnisiyatifi.

 



Yeni yorum ekle