Irak Seyyid eş-Şüheda Tugayları: Amerika Zilletle Irak’tan Çıkacaktır

Per, 09/01/2020 - 11:23

Irak Seyyid eş-Şüheda Tugayları Genel Sekreteri, İran’ın füze ile verdiği yanıtın ardından Trump’ın “Her şey yolunda” şeklinde yaptığı açıklamaya değinerek, “Amerika yalan söylüyor” dedi.

Welayet News - Irak Seyyid eş-Şüheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velayi twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Amerikalılar sonunda zilletle ve aşağılanarak Irak’tan çıkacaktır.’

Ebu Ala el-Velayi şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş kuvvetleri Irak’ta 17 binden fazla Amerikalıyı öldürdü ve Amerika bu sayının sadece 4500 olduğunu söyledi. Daha sonra Irak hükümeti ve direnişiyle anlaşma imzalamaya başvurdu ve sonra da Irak’tan geri çekildi ve bu anlaşmaya uymayacağını söyledi.

Amerika yalanın annesi ve babasıdır, bu ülke bugün insani gücünü, mali sermayesini, onurunu ve tarihini kaybetti ama yine de “Her şey istediğimiz gibi” diyor.

Amerikalılar zillet ve aşağılanmayla Irak’tan çıkacaktır ve Ayn’ul Esed’de yaşanan olay, çok yakında yağacak yağmurdan sadece bir damladır.

Öyleyse bizi bekleyin, biz kanımızı boş yere harcamayacağız ve şehitlerin intikamını almayı unutmayacağız.’

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Çarşamba sabahı yayınladığı bildiride, Amerika’nın Irak’ın batısında bulunan Ayn’ul Esed’deki üssüne füze saldırısı düzenlediğini açıkladı ve bu operasyonların Şehit Kasım Süleymani ve dostlarına düzenlenen suikastın intikamını almak için gerçekleştiğini belirtti.

Direniş grupları defalarca, onların Amerika’nın cinayetlerine verecekleri yanıtın İran’dan ayrı olacağını ve onların kendi yanıtlarını vereceklerini açıkladı.



Yeni yorum ekle