Karamollaoğlu: ABD Kahrolup Gidecektir

Sa, 07/01/2020 - 11:52

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi öldürülmesine ilişkin bir video paylaşımı yaptı.

ABD'nin hak ve hukuk tanımaz bir şekilde hareket ettiğini söyleyerek dünyada büyük sorunlar çıkartacak bir tavırla hareket ettiğini belirten Karamollaoğlu, konuşmasında "Amerika Birleşik Devletleri adeta harp ilan eder gibi hem uluslararası hukuku çiğneyerek hem de doğrudan doğruya kendi anayasalarını ihlal ederek, Trump'ın emri ile Devrim muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi ve aynı zamanda Ebu Mehdi El Mühendis'i bir füze saldırısıyla katletti, şehit etti" dedi.

"TRUMP DÜNYANIN BELASI HALİNE GELDİ"

Paylaşım yaptığı videoda ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararlar itibarıyla dünyanın başını derde sokan bir tavır içinde hareket ettiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Bugün dünyanın herhalde başının en büyük dertlerinden bir tanesi hatta en büyüğü Amerika Birleşik Devletleri'nin Trump başkanlığında dünyanın belası haline gelmesidir" diye ifade etti.

Ayrıca ABD'nin dünyada krizler çıkartan adımlar atmasında sahip olduğu gücün önemli bir etkisi olduğunu ve diğer taraftan AKP'nin Irak'ın işgalinde ABD'ye destek olduğunu da aktaran Karamollaoğlu, "Tabi ekonomik gücü, askeri gücü, siyasi gücü büyük olunca bu gücün tahribatı da çok ama çok oluyor. Ne yazık ki Irak'ta bugün meydana gelen kargaşa ve katliam zemini hiç unutmayalım 'hep geriye dönüyorsunuz' diyorlar ama bugünkü hükümetin iş başına gelirken sanki önceden yaptığı taahhüdü gerçekleştirmek üzere ABD'nin Irak işgaline destek vermesiyle başladı" şeklindeki ifadeleri kullandı.

"IRAK ÖLDÜRÜLEN SİVİL BAŞINA PARA DAĞITTILAR"

Diğer taraftan Irak işgalinde öldürülen her sivil için ABD'nin para dağıttığına dair önemli bir bilgiyi de kamuoyuyla paylaşan Karamollaoğlu, "Tam 1 buçuk belki 2 milyon insan katledildi. İşin bir başka acı tarafı da var. Bugün Amerika bu acıyı yaşıyor. Bu katliamları yapanlara şimdi öğreniyoruz ki, öldürdükleri sivil başına, katlettikleri çocuk başına büyük ödüller vermişler. Tabi bu katliamı yapanlar da insan. Kendi memleketlerinde döndüklerinde şimdi bu acıyla buhranlar geçiriyor o insanlar. Seslerini dünyaya duyurmamaya çalışıyorlar. Ama buhranın, bu katliamın altında dünyada hangi güce sahip olursa olsun zalimler gelmiş geçmiş, Amerika Birleşik Devletleri de kahrolup gidecektir" diye konuştu.



Yeni yorum ekle