Brüksel'de Halk Trump'ı Protesto Etti

Sa, 07/01/2020 - 11:48

Belçika’nın başkenti Brüksel’de ABD karşıtı antiemperyalist protesto düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve 7 Haşdi Şabi yöneticisinin ABD’nin Bağdat Havalimanına düzenlediği hava saldırısında öldürülmesine dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

ABD’nin Ortadoğu ve Latin Amerika ülkelerinin iç işlerine karışması tepki çekiyor.

Süleymani’yi hava saldırısı ile öldüren ABD, Ortadoğu’da savaşı körüklemek ve kargaşanın devam etmesini sağlamak ile suçlanıyor.

Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde savaş karşıtları bir araya geliyor.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Pazar günü öğleden sonra ABD konsolosluğu önünde bir protesto gösterisi düzenlendi. 400’e yakın göstericinin katıldığı gösteriye çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ve üyeleri de destek verdi.

Eylemciler Süleymani’nin resimlerinin yer aldığı afişleri ve “savaşa hayır”, “katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “yeni bir savaş istemiyoruz”, “emperyalizme geçit yok”, “geleceği koru Trump’ı durdur”, “İran savaşına hayır” yazan pankartlar açtılar ve benzer sloganlar attılar. Bildiriler dağıtan eylemciler emperyalizmin bölgede yeni bir savaş cephesi açmasının milyonlarca insanın yaşamını tehlikeye sokacağını, barış için tüm ülkelerin harekete geçmesini temenni ettiler.



Yeni yorum ekle