Putin: Süleymani'nin Terör Yoluyla Öldürülmesi Kaygı Verici

Ct, 04/01/2020 - 08:20

Putin ile Macron, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD terör güçleri tarafından şehit edilmesini görüştü.

Welayet News - Kremlin Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Süleymani’nin öldürülmesi konusunun ele alındığı aktarılan açıklamada, “Taraflar, ABD tarafından düzenlenen roket saldırısı sonucu Süleymani’nin öldürülmesi konusunda endişelerini dile getirdi. Bu terör eyleminin, bölgedeki durumu ciddi şekilde kötüleştirebileceği belirtildi” ifadelerine yer verildi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı da Süleymani'nin şehadeti konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık, "General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi şeklinde tezahür eden ABD'nin dar görüşlü adımları, Batı Asya'daki askeri ve siyasi durumun keskin biçimde bozulmasına ve tüm uluslararası güvenlik sistemi için çok ciddi sonuçlara neden olacak" dedi.

Savunma Bakanlığı ayrıca ABD tarafından uluslararası koalisyon kurulana kadar Suriye ve Irak'ta IŞİD ve El Kaide'ye karşı mücadelenin uzun süre Süleymani yönetiminde yürütüldüğünün altını çizdi.

Öte yandan Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü ve diğer Rus yetkililer de, general Süleymani'nin şehit edildiği terör saldırısına tepki gösteren açıklamalar yaptılar.



Yeni yorum ekle