Esad: Suriye halkı hiçbir zaman General Süleymani’yi unutmayacaktır

Ct, 04/01/2020 - 05:42

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerika tarafından şehit edilen Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’nin hiç bir zaman Suriye halkının belleğinden silinmeyeceğini söyledi.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad General Süleymani başta olmak üzere direniş yıldızlarından bazı komutanların şehit edilişleriyle ilgili olarak, İslam İnkılabı Rehberi ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye taziye mesajları gönderdi.

Esad, İslam inkılabı rehberi Imam Hamenei’ye hitaben gönderdiği taziye mesajında, General Kasım Süleymani'nin terör ve destekçilerine karşı Suriye’yi savunma ve terörist örgütlere karşı birçok zaferindeki açık izlerinde, Suriye ordusunun yanında duruşunu hiçbir zaman unutmayacak olan Suriye halkının belleğinde ölümsüz olarak kalacağını belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı, Amerikan yönetiminin işlediği bu hain kanlı eylemin, bölge ve tüm dünyada Siyonist ve sömürgeci projelerin hizmetinde orman kanunu, kaos ve istikrarsızlığı yaymak, onun terörü desteklemedeki süregelen yolu izlediğini bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Esad, saldırının direniş azmine, bölgede yıkıcı Amerikan politikasının yanı sıra dünyadaki tüm zulüm ve saldırgan güçlere karşı sürdürülebilirliğine azim ve irade katacağını vurguladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, hiç şüphesiz şehit Süleymani ve arkadaşlarının yolu, şehit olmasından sonra da direniş gençliğinin aklında kazınarak artacağını ayrıca bu gençliğin şehit arkadaşlarının izledikleri yolda daha azimli ve kararlı bir şekilde yürümelerini arttıracağını vurguladı.

Esad, Cumhurbaşkanı Ruhani’ye gönderdiği mesajında da, “Gaddar ve korkak Amerikan saldırısı sonucunda, başta Kudüs ordusu komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani olmak üzere direniş yıldızlarından bazılarının şehit düşmeleri acımıza acı kattı ve hüzünlendirdi” dedi.



Yeni yorum ekle