İngiltere İşçi Partisi Liderleri, Kasım Süleymani'ye Yönelik Suikastı Kınadı

Cu, 03/01/2020 - 23:11

İngiltere İşçi Partisi lideri ve onun yerine geçecek halefi ile diğer parti siyasetçileri, Kasım Süleymani'ye yönelik ABD tarafından yapılan terör saldırısını kınayarak, artan gerilimler konusunda uyarıda bulundular.

Welayet News - İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, ABD hükümetinin İran'ın en büyük komutanlarından olan General Kasım Süleymani'ye yönelik terör saldırısını düşmanca bir eylem olarak nitelendirerek şöyle dedi: "Bu adım, Ortadoğu'daki çatışmaları çok tehlikeli ve ciddi bir şekle bürüdü ve küresel bir öneme sahiptir."

İngiltere İşçi Partisi lideri; "İngiliz hükümeti hem İran'dan hem de ABD'den metanetli olmalarını talep etmeli ve ABD'nin düşmanca eylemlerine karşı durmalıdır." diye belirtti.

Jeremy Corbyn'in gelecek yıl muhtemel halefi olan Kier Starmer ise twitter hesabında şöyle dedi: "Durum son derece ciddidir. Orta Doğu'da açıkça şiddet ve gerginliğin artma riski var. İran'ı pasifleştirerek değil, (uluslararası arenada) meşgul etmeliyiz. Tüm taraflar, çatışmayı önlemek için daha fazla çaba göstermelidir."

Jeremy Corbyn'in diğer bir halefi olan Lisa Nandy ise; "Zaman çok tehlikelidir. Irak'la savaşa girme felaket kararından 17 yıl geçmesine rağmen, şiddet hala her gün devam ediyor. Dünya liderleri Trump'ın karşısında durmalıdır. Bugün en az ihtiyacımız olan şey, başka bir savaştır." açıklamasında bulundu.

İngiliz İşçi partisinin diğer bir siyasetçisi Jess Phillips de, ABD'nin terör saldırısına tepki göstererek şöyle dedi: "Bu bir oyun değil. ABD ve İran arasındaki artan gerilimlerin sonuçları göz ardı edilmemelidir. Sadece bölgesel olarak değil, küresel olarak."



Yeni yorum ekle