İmam Hamanei: Süleymani’nin İntikamı Ağır Olacak

Cu, 03/01/2020 - 07:52

Komutan Kasım Süleymani'nin şehadeti münasebetiyle İslam İnkılabı Rehberi Seyid Ali Hamenei bir mesaj yayınladı.

Welayet News - Komutan Kasım Süleymani'nin şehadeti münasebetiyle İslam İnkılabı Rehberi Seyid Ali Hamenei bir mesaj yayınladı.

Bismillahirrahmanirrahim
İran’ın aziz milleti!
İslam’ın büyük ve iftiharlı komutanı gökyüzüne yükseldi.

Dün gece şehitlerin pak ruhları, Kasım Süleymani’nin pak ruhunu kucakladılar.

Dünyanın şeytanları ve eşkiyalarıyla mücadele meydanlarındaki yıllarca ihlaslı ve cesurca cihadı, yıllarca Allah yolunda şehid olma arzusu; sonunda aziz Süleymani’yi bu yüce makama ulaştırdı ve onun pak kanı, beşeriyetin en azgın güruhunun eliyle toprağa döküldü.

Bu büyük şehadeti Hz. Bakiyyetullah (canlarımız ona feda olsun)’ın dergâhına ve şehidin kendi pak ruhuna tebrik ediyor, İran milletine de tesliyet arz ediyorum.

O, İslam’ın ve İmam Humeyni’nin mektebinin yetiştirdiği şahsiyetlerin en belirgin örneklerden biriydi. O, tüm ömrünü Allah yolunda cihad ile geçirdi. Şehadet, onun bu yıllarca durmayan çabasının ödülüydü.

Onun gitmesiyle Allah’ın yardımı ve kuvvetiyle, işi ve yolu durmayacak ve kapanmayacaktır; fakat dün gece onun ve diğer şehitlerin kanına pis ellerini bulaştıran cinayetkârları acı bir intikam beklemektedir.

Şehid Süleymani, direnişin uluslararası çehresidir. Onu sevenlerin hepsi onun kanının intikamını istemektedirler. Tüm dostlar, -aynı zamanda tüm düşmanlar-, bilsinler ki direnişin cihad yolu ve hattı kat kat fazla bir şevkle devam edecektir ve zafer, bu mübarek yolun mücahitlerini beklemektedir. Fedakâr ve aziz Serdarımızın yokluğu bize acıdır, ama mücadelenin devamı ve nihai zaferimiz, katilleri ve caniler için daha acı olacaktır.

İran milleti, değerli şehid komutan General Kasım Süleymani ve onun yanında şehid olan şehidleri; özellikle İslam’ın büyük şehidi Ebu Mehdi Mühendis’in adını ve anısını büyük tutacaktır. Ben ülkede üç gün genel yas ilan ediyorum. Şehidin eşine, çocuklarına ve diğer akrabalarına tebrik ve tesliyet arz ediyorum."

Seyyid Ali Hamenei
3 Ocak 2020



Yeni yorum ekle