Mazlum Kobani'den Dikkat Çeken Açıklamalar

Sa, 31/12/2019 - 01:30

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Kuveyt merkezli Al-Yaum Televizyonuna dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Welayet News - Kuzey Irak bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın aktardığına göre, Mazlum Kobani, Rusya’nın Suriye yönetimi ile SDG arasında arabuluculuk yapacağını öne sürdü ve “Önümüzdeki günlerde bu konuda olumlu bir gelişmeye şahit olacaksınız” dedi.

Kobani ayrıca, Suriye’nin geleceğine ilişkin yapılan toplantılara SDG’nin de katılabilmesi için ABD yönetimine çağrı yaptı ve Suriye yönetimine baskı yapmasını istedi. Suudi Arabistan Petrol Şirketi Aramco’nun, SDG’nin kontrolündeki petrol bölgelerinde olduğuna ilişkin iddiaları yalanlayan Mazlum Kobani şunları söyledi:

“Amerika’yı ve diğer ülkeleri Suriye’nin geleceğini belirlemeye yönelik toplantılara Kuzey-Doğu Suriye temsilcilerinin katılımını desteklemeleri için baskı yapmaya çağırıyoruz. DSG ile koordinasyon içerisinde Amerika ve Rusya arasında hava sahasının kontrolü konusunda da bir anlaşma var.”



Yeni yorum ekle