Irak Hizbullah’ından Çağrı

Pt, 30/12/2019 - 11:24

Irak Hizbullah Tugayları bir bildiri yayınlayarak, Amerika’nın Irak’ın el-Anbar eyaletinin batısındaki kuvvetlere düzenlediği saldırının, Suriye ile sınırları koruyan kuvvetlere karşı düşmanca bir eylem ve Irak’ın egemenliğini ve halkın itibarını göz ardı etmek olduğunu söyledi.

Welayet News - Irak Hizbullah Tugayları, Amerika’nın el-Anbar eyaletinin batısında Haşdi Şabi kuvvetlerinin mevzilerine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Kötülük kargası Amerika, düşmanca bir saldırı düzenledi ve ülkemizin batı sınırlarını koruyan evlatlarımızı hedef aldı. Amerika’nın saldırısı, Irak’ın egemenliğini ve halkın haysiyetini göz ardı etmek ve aşağılamaktır.

Irak Hizbullah Tugayları; Irak’taki askeri kuvvetlerden, güvenlik güçlerinden ve ulusal ve halk teşkilatlarından, düşman Amerika’yı Irak’tan çıkararak bir kez daha ulusal gurur ve onuru göstermelerini istedi.

Amerika ordusu savaş uçakları dün gece Haşdi Şabi Tugaylarının karargahlarını bombaladı. Pentagon yayınladığı bildiride bu saldırıyı doğruladı ve Fransa Haber Ajansı da Iraklı bir yetkiliden naklen, bu saldırıda Haşdi Şabi kuvvetlerinden 15 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Her ne kadar Amerika Haşdi Şabi karargahlarına düzenlediği saldırının sorumluluğunu resmi olarak ilk kez kabul etse de bu Haşdi Şabi üslerine düzenlenen ilk saldırı değildir. Son aylarda Irak Haşdi Şabi mevzileri defalarca kimliği belirsiz uçaklar tarafından hedef alındı. Daha önce de Irak Parlamentosu milletvekilleri, Amerika ve Siyonist Rejimin bu saldırıların arkasında olduğunu söylemişti.



Yeni yorum ekle