Abdülmehdi’den ABD’nin Saldırılarına Tepki

Pt, 30/12/2019 - 10:55

Irak Resmi Haber Ajansı, Irak Başkomutanı Adil Abdülmehdi’nin Sözcüsü Abdülkerim Halef’ten naklen şu ifadelerde bulundu: ‘Adil Abdülmehdi, Amerika Savunma Bakanı’na, Haşdi Şabi mevzilerine düzenlenen saldırıya şiddetle karşı çıktığı yönünde bir mesaj gönderdi.

Welayet News - Irak televizyonu da şu açıklamalarda bulundu: ‘Abdülmehdi, Iraklıları, Irak’ı ve egemenliğini koruma konusunda gerekli önlemler almak için Irak Ulusal Güvenlik Kabinesinden, olağanüstü bir toplantı düzenlenmesini istedi.

Abdülmehdi, Haşdi Şabi mevzilerinin bombalanmasının, Irak’ın ve bölgenin güvenliğini tehdit eden tehlikeli bir gerginlik olduğunu vurguladı.

Adil Abdülmehdi aynı zamanda Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığına, hükümetin onayı olmadan kara ve hava güvenliği konusunda herhangi bir eylemde bulunmaması emrini verdi.

Irak resmi televizyonu şu açıklamalarda bulundu: ‘Irak Başkomutanı Adil Abdülmehdi, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığına, hükümetin onayı olmadan kara ve hava güvenliği konusunda herhangi bir eylemde bulunmaması emrini verdi.’

Pazar akşamı Haşdi Şabi’ye bağlı Irak Hizbullah Tugaylarının Irak’ın batısında bulunan el-Anbar eyaletinin el-Kaim sınır şehrindeki karargahları ABD tarafından saldırıya maruz kaldı.

Saldırıdan hemen sonra ABD Savunma Bakanlığı; ordularının, Haşdi Şabi’nin Irak'ın el-Kaim şehri yakınlarındaki mevzilerini hava saldırılarıyla hedef aldığını belirten bir açıklama yaptı.

Haşdi Şabi kaynakları da yaptığı açıklamada, bu hava saldırısında Haşdi Şabi kuvvetlerinden bir komutan ve iki komutan yardımcısının da aralarında bulunduğu 10 kişi de dahil olmak üzere 45 kişinin şehit olduğunu ve 35 kişinin de yaralandığını belirtti.



Yeni yorum ekle