Şeyh Zakzaki'nin Vücudunda 43 Mermi Parçası Var

Pa, 29/12/2019 - 23:27

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin yeni röntgen görüntüleri, Nijerya güvenlik güçlerinin ateş etmesi sonucunda Şeyh'in bedeninde hala 43 mermi parçasının olduğunu gösteriyor.

Welayet News - Hastane kaynakları ve Şeyh Zakzaki'nin akrabaları, 24 Ekim'de çekilen röntgen görüntülerini yayınlayarak, “Röntgen görüntülerinde de görüldüğü gibi, Nijerya ordusunun ateş etmesi sonucu, Şeyh Zakzaki sol gözünü tamamen kaybetmiştir” dedi.

Bu kaynaklardan biri şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu mermiler kurşundan yapılmıştır. Bunu 1992 yılında Kaduna Savunma Sanayii Şirketinde çalıştığımdan beri biliyorum. Bana nasıl mermi yapacağımı öğrettiler. Ateş ettikten sonra insan vücuduna nüfuz eden şey merminin baş kısmıdır.

İnsan vücudunda kurşun kalması ve onun derhal çıkarılmaması, kurşun zehirlenmesine neden olur ve bedeni kirletir.’

Şeyh Zakzaki’nin akrabalarının radyoloji görüntüleri hakkında yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Tüm dünya, Şeyh Zakzaki'nin acil tıbbi tedaviye ihtiyacı olduğunun farkında, ancak Şeyhin üç çocuğunu vahşice öldüren çocuk katilleri ve suç grupları, kasıtlı olarak tıbbi yardımın ulaşmasına engel oluyorlar.’

Bu bildiride, Nijerya hükümetinin Şeyh Zakzaki’nin tedavi edilmesine, Şeyhin yasadışı olarak tutuklandığı bu süre içerisinde ölmesini istedikleri için engel olduklarını, tabi Şeyh Zakzaki’nin bu şartlarda hayatta kalmasının da Allah’ın bir mucizesi olduğunu belirttiler.

Şeyh İbrahim Zakzaki’nin akrabaları tarafından yayınlanan bildirinin sonunda şu ifadeler yer aldı: ‘Acımasız Suudi rejiminden para alan bu katil Vahhabi vahşileri, Şeyh Zakzaki'yi öldürmek için ellerinden geleni yaptılar. Tarih kesinlikle bu katil Vahhabilerin böyle bir zulüm ve barbarlığını kaydetmektedir.’

Şeyh Zakzaki, 2015 Aralık ayında tutuklandıktan sonra, Nijerya Mahkemesi tarafından 2018’te Şeyh’e karşı asılsız suçlamalarda bulunulana kadar iki yıl yargılanmadan tutuklu kaldı.

Kısa bir süre önce, iki İranlı ve yabancı doktor, Şeyh İbrahim Zakzaki'nin kan ve vücut dokularına kurşun zehirlenmesinin yayılması konusunda uyardı ve Nijerya İslami Hareketi liderinin mümkün olan en kısa sürede özel bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle