Amerikalıların Zillet Dönemi Başladı

Ct, 28/12/2019 - 10:51

Devrim Muhafızları Sözcüsü şunları söyledi: ‘Bugün, İran İslam İnkılabının kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçmiştir ve İslam İnkılabı Rehberi’nin tabiriyle, inkılabın ikinci adımı, düşmanın art arda alacağı yenilgilerdir.

Welayet News - İran’ın Kürtköy kasabasının el-Neg köyünün 25 şehidini anma merasiminde konuşan Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, şu ifadelerde bulundu: ‘Bizim, şehitlerin anısına karşı, onlar karşısındaki vazifelerimizi yerine getirip getirmediğimizi bildirmek gibi bir görevimiz vardır.
İlk olarak şunu söylemeliyim ki, bazı gençler, inkılaptan önce Şah rejiminin halka nasıl davrandığını ve onların düşmanlar karşısındaki tutumlarının ne olduğunu bilmiyorlar.’

Ramazan Şerif, İslam İnkılabından önce, Amerika tarafından petrolün yağmalanmasına değinerek şunları söyledi: ‘Şah rejimi döneminde petrolümüz Amerika’ya aitti ve bugün Amerika Başkanı’nın bölgemizdeki petrolün peşinde olduğunu söylediğini açıkça gördünüz.

Gençler, bu ülkenin Amerika’nın pençesinden ne zorluklarla kurtulduğunu ve İmam Humeyni’nin (ra) Allah’a güvenerek, ülkenin kaderini nasıl halkın eline teslim ettiğini bilmelisiniz.

İnkılaptan önce tüm imtiyazlar mahkemenin elindeydi ve sınırlı sayıda insan mahkemeye bağlıydı ve halkın ülkenin işlerini belirlemede rolü yoktu.’

Pehlevi ailesi halkımız nezdinde en aşağılık kişilerdir

Ramazan Şerif sözlerine şöyle devam etti: ‘İnkılabın başında Amerikalılar bu inkılabı, darbe, komplo, askeri savaş ve ekonomik boykotla ortadan kaldırmaya çalıştılar, ancak tüm çabalarında başarısız oldular.

Hem Pehlevi ailesi hem de münafıklar, İran'a ihanetleri nedeniyle halkımız nezdinde en aşağılık şahsiyetlerdir.

Bugün Saddam Hüseyin ve Baas Partisinden bir haber yok, bugün ayrılıkçı gruplardan bir haber yok, bugün münafıkların bölgedeki kamplarından bir haber yok ve bu yenilgileri şehitlerin kanına borçluyuz.’

Siyonistler, tarihlerinin en kötü durumda olduklarını bilmelidir

Devrim Muhafızları Sözcüsü Amerika ve İsrail’in mevcut durumunu belirterek şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Amerikalılar ve Siyonistler, tarihlerinin en kötü durumunda olduklarını bilmelidir ve Kerry’in söylediği her şey boş gürültüden ibarettir.

Güvenlik alanında, düşmanın bu sulara ve topraklara zarar veremeyeceği bir noktaya ulaştık ve düşmanlar bir halt edemediler.

Amerikalıların zillet dönemi, İHA’larının düşürülmesinden sonra başladı ve bu toprağın evlatları son yıllarda Irak ve Şam’da bulundular ve IŞİD’in yok olmasına neden oldular.

Petrol fiyatlarının artması olayında, düşmanlar belirsizlik dalgasına ve ekonomik baskılara tutundular ama beş dakikadan az bir sürede, İslam İnkılabı Rehberi’nin açıklamalarıyla, halk saflarını isyancılardan ayırdı.

Bu ülkenin bütün tutum ve davranışları Rehber’in izni ile gerçekleşmektedir ve bizim bütün sahnelerdeki zaferimiz, bu gibi davranışlardan kaynaklanmaktadır, çünkü biz, İmam Hamanei’nin sözlerine bakar, onun adım attığı yere adım atarız.

Dünün gençleri İmam Humeyni’nin (ra) sözlerini dinledi ve kardeşçe ve iradeleriyle cephelerde destan yazdılar.’

Düşmanın çeşitli alanlardaki bütün tehditlerini fırsata çevirdik

Ramazan Şerif, İnkılabın ikinci adımına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün, İran İslam İnkılabının kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçmiştir ve İslam İnkılabı Rehberi’nin tabiriyle, inkılabın ikinci adımı, düşmanın art arda alacağı yenilgilerdir.

Biz geçen 40 yılda düşmanın çeşitli alanlardaki bütün tehditlerini fırsata çevirdik ve Allah’ın yardımı ile bunun devamında da gelişimin zirvesine doğru hareket edeceğiz.

Bugün dünyadaki en büyük boşluk, cesur, bilgi ve basiret sahibi ve halkı seven bir lidere sahip olmamaktır ve bizler dünyada İmam Hamanei kadar İran halkı için içi yanan bir lider bulamayız.

İslam İnkılabı Rehberi’nin halkçı oluşu ve düşmanı tanımayı vurgulaması, iki belirgin özelliğidir, çünkü İmam Hamanei her zaman düşmanın hafife alınmaması gerektiğini ifade etmektedir.

Amerika’nın her zamanki tehditlerinden biri, İran’a benzin ithalatına izin vermeyeceğidir ama evlatlarımız üstün zekâ ve kabiliyetleriyle Fars Körfezi’nde bir rafineri inşa ederek bu silahı düşmanın elinden almıştır.

1977 yılında Şah Rejiminin istatistiklerine göre, ülke nüfusunun %70’i köylerde yaşıyordu ve genellikle suları ve elektrikleri yoktu.’

Düşman, gücümüzün sadece bir kısmını fark ettiğinde askeri seçeneği masasından çıkardı

Düşman, dine, mezhebe ve aileye bağlılık ve Rehber’e kalben inanmak gibi değerleri kapsayan şehitlerin vasiyetinin İslam İnkılabının zaferinin sırrı olduğunu itiraf etti.

Tüm dünya medyası bize bir idol tanıtmaya çalıştı, oysa ki en güzel, saf ve temiz idoller şehitlerimizdir. Düşman bugün inhiraflarla, ailelerimizin, şehitlerimizin özelliğinde gençler yetiştirmesine engel olmaya çalışıyor ama halkımız, İmam Rıza’nın (as) türbesinde, büyük Erbain ve Nur yürüyüşlerinde düşmanın bu hilesinde de başarısız olacağını gösterdiler.

Bu toprak ve suyun gençleri bugün, şehitlerin yolunu devam ettirdiler. Allah’ın yardımı ve halkın çabasıyla bu toprak öylesine güçlendi ki, düşman bizim bu gücümüzün bir kısmını anlamasıyla birlikte askeri seçeneği masasından kaldırdı.’



Yeni yorum ekle