Şeyh Zakzaki'nin Sağlık Durumu Kaygı Verici

Cu, 27/12/2019 - 10:20

Nijerya İslami Hareketi Bürosu, Allame Şeyh Zakzaki'nin sağlık durumun kaygı verici olduğunu bildirdi.

Welayet News - İRİB'in bildirdiğine göre Nijerya İslami Hareketi Bürosu Twitter'dan paylaştığı mesajda Nijerya İslami Hareketi genel sekreteri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi Malima Ziynet'in devlet hapishanesine intikal ettirilmelerinden 21 gün geçmesine rağmen hala onların sağlık durumlarının vahim olduğunu ancak en temel ilaç ve sağlık hizmetlerinden yararlanmada da en ağır kısıtlamalara tabi tutulduklarını bildirdi.

Londra'daki İslami İnsan Hakları Komisyonu Sorumlusu Mesut Şecere ise Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin durumundan haberdar olduğuna değinerek Nijerya hükümetinin Şeyh Zakzaki'ye yaptığı ağır baskılar sonucunda Zakzaki ve eşinin serbest bırakılması ihtimalinin zayıf olduğunu duyurdu.

Mesut Şecere Şeyh Zakzaki'nin sağlık durumunun vahim olduğu husunda uyarıda bulunarak sözlerine şunları da ekledi: "Nijerya yönetiminin Şeyh Zakzaki ve eşine ettiği muamele bu yönetimin onları serbest bırakmayacağını gösteriyor. Zaten onlar Njierya'nın Kaduna eyaletindeki en düşük standartlı ve Afrika kıtasının en tehlikeli cezaevlerinden birine gönderilmişlerdir. "

Şeyh Zakzaki ve eşi 13 Aralık 2015'te Nijerya askeri güçlerinin Zaria şehrindeki bir hüseyniyeye saldırısı sırasında tutuklanmıştı. Bu saldırıda ise Şeyh Zakzaki'nin çocukları dahil, yüzlerce Müslüman şehit düşürülmüştü.



Yeni yorum ekle