Haşdi Şabi, ABD'nin IŞİD’i Desteklediğini Ortaya Çıkardı

Sa, 24/12/2019 - 10:06

Haşdi Şabi, Pazartesi günü ABD'nin IŞİD terörist örgütünün Irak topraklarındaki unsurlarını teçhizat konusunda destekleme ve onlara yardım etme rolü konusunda açıklamalarda bulundu.

Welayet News - El-Melume haber ajansının bildirdiğine göre; Haşdi Şabi Tugayları'ndan bir kaynak, el-Hızr adasındaki IŞİD terörist unsurlarının elinde ABD silahları gözlendiğini bildirdi.

Haşdi Şabi kaynağı yaptığı açıklamada şöyle dedi: "ABD üsleri, Irak topraklarındaki terörist unsurları, özellikle kurak dağlarda ihtiyaç duydukları silahlarla donatıyor."

Kaynak, yaptığı açıklamada; "Amerikalılar Batı Irak'taki askeri üslerinden yararlandı ve onları sınırlarla çevirdi ve herkesin bu sınırlara yaklaşmasını engelliyorlar." dedi.

Kaynak, terörist unsurlarının ABD üslerini sığınak olarak kullandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Terörist grupları unsurlarını takip etmek için gerçekleşen Haşdi Şabi operasyonları, genellikle ABD üsleri çevresindeki sınırlarda sona eriyor."

Haşdi Şabi'nin, ABD kuvvetleri tarafından kontrol edilen alanların ve üslerin etrafında çizdikleri sınırları aşması durumunda, batı bölgesinde bulunan ABD kuvvetleri ile silahlı çatışmalar yaşayacağı da belirtildi.

Haşdi Şabi kaynağının belirttiğine göre, IŞİD terörist grubu unsurlarıyla yapılan savaşlardan birinde Haşdi Şabi'nin eline Amerikan silahları geçti. Bu, teröristlerin Haşdi Şabi'ye saldırmak için ABD'den silah ve teçhizat yardımı aldığını doğruladığı belirtildi.



Yeni yorum ekle