Yaptırım ve terörizm ABD'nin bağımsız ülkelere karşı iki stratejisidir

Sa, 24/12/2019 - 00:17

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, terörizm ve yaptırımın ABD'nin bağımsız ülkelere karşı izlediği iki stratejisi olduğunu belirterek, bölge ülkelerinin işbirliğiyle insanlığı hedef alan bu iki tehdidin dizginlenmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Tahran'daki temaslarının devamında İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şehmani ile biraraya geldi.

Şemhani görüşmede yaptığı açıklamada, yaptırım ve terörizmin ABD'nin bağımsız ülkelere karşı devreye soktuğu iki stratejisi olduğuna işaret ederek, 'Kolektif iş birliği ile ve bölge ülkelerinin güçlerine dayanarak, bölgemizi kalkındırabiliriz' dedi.

İki ülkenin tarihi ve kültürel ortaklıklarına da dikkat çeken Şemhani, Tahran ile Yeni Delhi'nin ilişkilerini takviye etmek suretiyle iki ülkenin çıkarları doğrultusunda bölgesel krizlerin yönetimi ve kontrolünde önemli rol ifa edebileceğini kaydetti.

Şemhani görüşmede bugün terörizm ve radikalizmin tüm bölge ülkelerinin en önemli ortak tehditleri sayıldığını belirterek, yabancı ülkelerin terörizm tehdidiyle mücadele bahanesiyle müdahale yolunun kapatılması gerektiğini ifade etti.

Hindistan Dışişleri Bakanı da görüşmede, iki ülke yetkililerinin İran ile Hindistan'ın işbirliğinin geliştirilmesi iradesine sahip olduklarını hatırlatarak, enerji, ticaret ve transit alanlarında yeni alt yapı tesislerinin kurulmasının bölgenin ekonomisinin canlanmasında önemli rol ifa edeceğini söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle