Suriye: Amerika'nın Suriye petrolünü çalmasına son verilsin

Cu, 20/12/2019 - 12:39

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Heyeti Maslahatgüzarı Luay Felluh, Suriye’nin içişlerine karışmaya devam eden devletler tarafından Suriye halkına dayatılan ekonomik ambargo ile terörizm, krizin çözüm ufuklarını daralttığını ve terörizmin tamamen ortadan kaldırılmasını engellediğini belirtti.

Welayet News - Felluh, ”Güvenlik Konseyi bazı üyelerinin Suriye ve Terörizmle Mücadele ortaklarına düşmanlık gütmek sistematiğine mahkumdur. Onların tek hevesi ancak ve ancak Suriye’ye dezanformasyonlu suçlamalar yöneltmek ve çabalarını inkar etmektir” dedi.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler temsilcisinin yardımcısı, Suriye petrol ve doğal gaz gelirlerinin Amerika tarafından çalınmasına son verilmesini de istedi.

Bilindiği üzere Amerika başkanı Donald Trump Amerikan terörist askeri güçlerinin Suriye'den çekileceğini defalarca belirtmesine rağmen Amerika terörist güçlerinin Suriye petrol sahalarını kontrol için burada kalacaklarını ve Suriyelilerin ekonomi kaynaklarını koruyacaklarını iddia etti.

Amerika'nın Suriye özel temsilcisi James Jeffrey de bundan önce Amerikan terörist askeri güçlerinin Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarındaki varlığının yasal olduğunu iddia etmişti.



Yeni yorum ekle