Batı, Medeniyet Yerine Acılarını İslam Ümmetine Armağan Olarak Gönderiyor

Cu, 20/12/2019 - 09:11

Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Bedreddin el-Husi, Perşembe akşamı yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Batı bize medeniyeti ihraç etmiyor, ancak yolsuzluk, ahlaksızlık, sorunlar ve acılarını gönderiyor ve ardından onlara medeniyet diyor."

Welayet News - El-Mesire haber kanalının internet sitesinde yer alan habere göre, Abdulmelik el-Husi, Sana'a Camii'ndeki katılımcılara yönelik video konferans aracılığıyla yaptığı bir konuşmada şöyle dedi: "Batı, bize ilmî yeteneklerini göndermiyor ya da geliştirebileceğimiz bir şeyle donatmıyorlar bizi. Irak’taki ve başka yerlerdeki bilim adamlarına suikast düzenleyen Batı değil miydi?"

Ensarullah Hareketi Lideri, konuşmasını şöyle sürdürdü: "ABD'nin Irak'ı işgalinden önce, çeşitli bilim alanlarında Irak'ta binlerce bilim adamı vardı. Irak'ın işgalinden sonra Amerika'nın en önemli önceliklerinden biri, bilim adamlarını takip etmek ve suikast yapmaktı. ABD, cezb ettiremedikleri her bir Iraklı bilim adamını öldürdü. Çünkü Müslümanların iktidar ve güç unsurlarından ve medeniyetin gerçek araçlarından faydalanmalarını istemiyorlar."

Abdulmelik el-Husi; "Amerikalılar, Müslümanların üretken bir ulus olmalarını ve yaşamlarında otoriter ve bağımsız olmalarını istemiyorlar. Aksine, kendi toplumlarının yozlaşmasını, Müslüman topluluklara yaymak istiyorlar." dedi.

Ensarullah Hareketi Lideri, Arap koalisyonunun ve Batılı müttefiklerinin Yemen'deki başarısızlığına vurguda bulunarak şöyle dedi: "Yemen halkının inancı, istilacılara direnme konusunda temel destektir. Düşman, Müslümanlara hükmetmek için milletimizi yozlaştırıp yanlış yönlendirmeyi hedefliyor ve kültürümüzü, düşünce ve ahlakımızı yok etmek istiyor."

Abdulmelik el-Husi; "İslam ümmeti, kültürünü, ruhiyesini, ahlakını ve değerlerini koruması gereken bir ümmettir. Bundan sonra ümmetin bağımsızlığı korunacaktır. Fakat eğer İslam Ümmeti bu değerleri kaybederse, düşmanlar sosyal ve kültürel ayrışmayı kullanarak, ahlaksızlıklarını, inançlarını ve kültürlerini topraklarımıza ihraç edecekler. Bunun, İslam Ümmeti için sorun, acılar, yolsuzluk ve ahlaksızlık dışında bir sonucu olmayacaktır." diyerek İslam ümmetini uyardı.



Yeni yorum ekle