Düşmanlar Bize Karşı Savaşta Yenilgiye Uğradılar

Per, 19/12/2019 - 08:25

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Bizim bu duruşumuzun gücü, iman gücünden kaynaklanmaktadır ve gençlerimizin bütün cephelerdeki istikrarı, onların imanına ve maneviyatına dayanmaktadır.

Welayet News - Düşmanlarımızın tüm modern imkân ve teçhizatlara sahip olmasına rağmen, bizim kuvvetlerimiz savaş meydanlarında sağlam bir şekilde durmaktadır ve bu teçhizatlar, onların mücadeledeki azimlerine engel olamamaktadır.’ Abdülmelik Husi, işgalci Amerika’nın silah cephaneliğinin ve işgalcilerin askeri imha araçlarının yetersizliğine ve bu araçların Yemen ordusu ve halk güçlerine yakalanmasına değinerek şunları söyledi: ‘Yemen ordusu ve halk güçlerinin kahramanları, iman gücüyle Amerika’nın imha edilen tanklarına çıkıyorlar. Biz şu an, Yemen halkına karşı askeri ve ekonomik bütün araçların kullanıldığı bir savaşla karşı karşıyayız ama onlar yenildiler.

Onlar, bizim halkımıza hakimiyet kurma konusunda yenildiler çünkü bizim ahlaki ve manevi desteğimiz var. Biz Allah’a tevekkül eden bir milletiz ve Allah’ın yardımı ve vaadiyle, zaferin kazanılacağına kesin olarak inanıyoruz. Yemen halkı mümin bir millettir ve Allah-u Teala, imanlı kişilere zafer ve başarı sözü vermiştir. Allah-u Teala inananları savunur.

Biz şu an kültürel ve fikri bir savaşla karşı karşıyayız. Düşman bizi kimliğimizin dışındaki şeylerle etkilemeye çalışıyor. Kültürel boşluk, düşmanın kültürel anlamda başarılı olmasını sağlayacaktır; çünkü kişi, mücadele yolunda güvensiz kalacaktır ve gençler arasında bu kültürel koruyucu olmadığı anda onlar otomatik olarak etkileneceklerdir.

Düşmanlar bizim üzerimizde tam bir kontrol sağlamak için bizi dini kimliklerimizden ayırmak istiyorlar. Düşman, zihinlerimizi, ruhlarımızı, kültürlerimizi ve irademizi kontrol edemezse, toprağımıza, egemenliğimize ve bağımsızlığımıza asla hâkim olamayacaktır. Düşman bizim için sorun çıkarmaktan başka bir şey yapmıyor. Düşman bize ne medeniyet ne de bilim getiremez. Irak’ta bunu, ABD bilim adamlarını öldürdüğünde gördük. Düşmanlar bizi zayıf, önemsiz ve irade ve güçten yoksun bırakmak için yozlaştırmaya çalışıyorlar.’



Yeni yorum ekle