Siyonist Bennet'ın İran planı

Çar, 18/12/2019 - 20:08

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett'ın, İran'ı Suriye'den çıkarma çabalarını yoğunlaştırma kararı aldığı bildirildi.

Welayet News - Jerusalem Post’un haberine göre İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İran'ın Suriye'deki nüfuzunu bitirmek için daha yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi.

Bennett daha önce de Irak ve Lübnan gibi ülkeler ile İran'ın kendi içinde çıkan karışıklıkların, İran'ın Suriye'den çıkartılması için bir fırsat yarattığını söylemişti.

Yemenlilerin eylül ayında, Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesislerine yaptığı saldırının ardından, İsrail ordusu da benzer bir saldırıya karşı tetikte bekliyor.

Bennett, İran'ı Suriye'den çıkarma çabalarının artırılmasının ardından İran'ın da boş durmayıp İsrail'e saldırma riski bulunduğunu ancak harekete geçmenin beklemekten daha iyi olduğunu düşünüyor.

Zira bir süre daha beklenilmesi durumunda İran'ın, Golan Tepelerinin Suriye tarafından Hizbullah benzeri bir yapı oluşturabileceği belirtiliyor.

Aslına bakılırsa İsrail şu ana kadar Suriye'de İran'ı hedef alan pek çok saldırı gerçekleştirdi. Ancak Bennett saldırıların daha da yoğunlaşarak İran'ın Suriye'de kalmasının maliyetinin artırmak istiyor.

İran'ın Lübnan'dan sonra Gazze ve Suriye'ye de nüfuz ederek Siyonist rejimi kuşatma altına almaya çalıştığını söyleyen Bennett, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı yeni bir dönemin başladığını ifade etti.



Yeni yorum ekle