İngiltere Fars körfezindeki askeri varlığını arttırıyor

Çar, 18/12/2019 - 11:48

İngiltere deniz kuvvetleri komutanı, Fars körfezindeki İngiliz askerlerinin sayısının arttırılacağını bildirdi.

Welayet News - İngiltere deniz kuvvetleri komutanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere'nin İran'la gerginliği azaltmaktan yana olduğunu ama halihazırda İngiltere'nin Fars körfezindeki asker sayısının arttırılması kararının alındığını söyledi.

İngiliz komutan, bu ülkenin Fars körfezinde ABD'nin liderliğindeki koalisyonda yer almaya devam ettiğini belirterek, ama İngiltere'nin ABD'nin İran aleyhindeki siyasetlerini desteklemediğini söyledi.

Sözkonusu İngiliz komutan Amerika'nın boş ve asılsız iddiasını tekrarlayarak, İran'ın Fars körfezinde gemiler için tehdit olduğunu ileri sürerek bu kaygının henüz var olduğunu söyledi.

İran ve İngiltere ilişkilerinde gerginlik geçen yaz ayında, Cebeli Tarık sahilinde, Cebeli Tarık ve  İngiliz güçlerin işbirliğiyle bir İran tankerinin alıkonulmasıyla artmıştı.

Bunun ardından İran devrim muhafızları ordusuna bağlı deniz güçleri de İngiltere'ye ait bir petrol tankerini uluslararası deniz kanunlarını çiğnediği gerekçesiyle Hürmüz Boğazı'nda  durdurmuştu.  



Yeni yorum ekle