İsrail İtiraf Etti: Filistinli Çocuklar İsveçlilere Verilmiş

Cu, 13/12/2019 - 10:48

Siyonist İsrail rejimi, 192 Filistinli çocuğu evlat edinilmek üzere İsveçlilere verdiğini itiraf etti.

Welayet News - Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre İsrail parlamentosu Knesset'in Filistinli milletvekillerinden olan Ahmed Et-Tibi'nin bilgi istemesi üzerine işgal yönetimi 1948'de işgal edilmiş bölgeden olan 192 Filistinli çocuğun, bu bölgedeki Filistinli ailelerin onları evlat edinmelerine veya Filistinli kurumların bakımlarını üstlenmelerine fırsat tanınmadan İsveçli kurumlara ve ailelere evlat edinilmek üzere verildiğini itiraf etti.

Bu çocukların 1970-90 arasındaki süreç içinde verildiği belirtildi. Et-Tibi yaptığı açıklamada, kendisine ulaşan bilgiler sebebiyle ve Kanal 13 adlı İsrail kanalının konuyu gündeme getirmesi üzerine Toplumsal Refah Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini, bunun üzerine söz konusu bakanlığa bağlı çocuk edinme ve bakım merkezlerinde tutulan Filistinli Müslüman çocuklardan 192'sinin 1970'li ve seksenli yıllarda İsveç'teki çocuk edinme ve bakım merkezlerine teslim edildiğini itiraf ettiğini söyledi.

Et-Tibi, böyle bir uygulamanın çocukların farklı dinden olan ailelere verilmesini yasaklayan yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti. Et-Tibi soru önergesi verilmesi üzerine hükümet ile Knesset arasındaki ilişkileri yöneten bakan Yariv Levin'in bu çocukların verildiğini açıkladığını belirterek, bunun tamamen yasalara aykırı olduğunu, bu çocukların dinlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını, çocukların yahudi olmaları halinde kesinlikle böyle bir yola başvurulmayacağını ve kendisinin olayı takip edeceğini ifade etti.



Yeni yorum ekle