El-Fetih Koalisyonu: Cumhurbaşkanı Irak’ın yeni başbakanını önümüzdeki iki gün içinde açıklayacak

Cu, 13/12/2019 - 00:11

Irak parlamentosundaki el-Fetih Koalisyonu, Irak Cumhurbaşkanı’nın yasal sürenin bitiminden önce ve iki güne kadar yeni başbakanı açıklayacağını duyurdu.

Welayet News - Adil Abdülmehdi’nin istifasının kabul edilmesinin ardından başbakanlık koltuğuna oturmak için altı adayın bulunduğunu açıklayan Irak el-Fetih Koalisyonu, söz konusu adyların isimleriyle gelecek başbakanın seçilme zamanının açıklanmamasının nedeni hakkında bilgi verdi.

El Malume’ye konuşan el-Fetih Koalisyonu’nun parlamentodaki temsilcisi Muhammed Kerim, “Cuhurbaşkanı Berhem Salih önümüzdeki iki gün içinde ve yasal sürenin bitiminden önce yeni başbakanı kabineyi kurmakla görevlendirecek. Siyasi fraksiyonlar da başbakanlık görevi için güçlü olan ulusal altı adayın öz geçmişini incelemektedir. Adayların kimliği basına açıklanmadı çünkü bazı taraflar siyasi yollarla ve medya üzerinden ülkenin çökertilmesinin peşindeler ve ülkeyi yasal boşluğa sürüklemek istiyorlar” dedi.

Şimdiye kadar gündeme gelmiş bulunan başbakanlık adaylarıyla ilgili medya kuruluşlarının yaptığı tahminlerin doğru olduğunu belirten Kerim, dini merceiyetin ve göstericilerin desteği alan yeni şahsiyetin başbakan olacağını ve adının gelecek iki gün içinde açıklanacağını söyledi.

Adil Abdülmehdi’nin yerine geçecek adıyın yasal seçilme süresi 18 Aralık’ta  bitiyor. Uzmanlar, Iraklı siyasi gruplar bu süre içinde ülkelerinin yeni yürütme başkanını tanıtamazsa ülkede yasal bir boşluğun oluşacağını belirtiyorlar.   

Tags: 


Yeni yorum ekle