Yemen'de Hergün 1000 Çocuk Ölüyor

Per, 12/12/2019 - 10:45

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın saldırıları nedeniyle günlük 1000 Yemenli çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Welayet News - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanı Taha el-Mütevekkil şunları söyledi: ‘Yemen’in sağlık sektörü, işgalci Suudi koalisyonunun saldırıları sonucunda en fazla zarar gören bölümdür ve uluslararası kuruluşlar, kuşatma nedeniyle bu sektörün ihtiyaçlarını temin edememektedir.

Biz, işgalci Suudi koalisyonu tarafından Yemenli çocukların katliamı ile karşı karşıyayız ve her gün en az 1000 Yemenli çocuk ölüyor. Hamilelik ve doğum sorunları nedeniyle 6 bin kadın hayatını kaybetti. İşgalci Suudi koalisyonu bir nesli yok etmektedir ve sağlık merkezlerini doğrudan hedef almaktadır.’ Yemen Sağlık Bakanı, insani ve sağlık felaketlerinin azalması için Sana Uluslararası Havaalanının bir an önce açılması çağrısında bulundu.

Yemen Sağlık Bakanı açıklamalarının devamında şunları söyledi: ‘Tıbbi ekipmanın % 93'ü çalışmıyor veya süresi dolmuş durumdadır. Tüm kalp cihazları yok edildi ve hastalar ölüme mahkûm edildi. Bizim, sağlık bölümü için 500 milyon dolara ve ilk aşamadaki sağlık hizmetleri bölümü için de 400 milyon dolara ihtiyacımız var.’

Suudi Arabistan 26 Mart 2015’ten itibaren bazı gerici Arap rejimleriyle birlikte bir koalisyon kurarak, Yemen halkını kendi politikalarına teslim kılmak ve bu ülkede bağımsız bir hükümetin kurulmasına engel olmak için Yemen’e karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve bu saldırıların, milyonlarca masum insanın öldürülmesinden ve Yemen’in alt yapısının tahrip edilmesinden başka bir sonucu olmadı.



Yeni yorum ekle