Tümgeneral Selami: İslam dünyası yeni güç konseptidir

Çar, 11/12/2019 - 13:53

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı: Bugün küresel güç sisteminde İslam dünyası adında yenin bir güç konseptine varmış bulunuyoruz; oysa ta İslam İnkılabı öncesine kadar, dünya siyasi literatüründe bu güç konsepti yaygın değildi.

Welayet News - Bugün sabah Hatem’ül-Enbiya 13. Yöneciciler Konferansı’ında konuşan Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, “Biz bağımsız, müktedir, özgür, küresel güçlerin iradesinin etkisinde olmayan, onurlu, özgür, gelişmiş ve göz okşayan bir hayatın kamil örneğini kurma azminde bulunduk” dedi.

Tümgeneral Selami, devamla şöyle konuştu: “Biz Kuran’ın tavsiyesine göre, vasat ümmet olma iradesinde bulunduk; bu küresel olarak ortalama bir konuma gelmek anlamında değil, örnek bir ümmet ve bütün bakışların odak noktası olma anlamındadır.  

Biz dünyada bir nizam çerçevesinde, dünyanın bütün özgür milletlerine örnek olacak, güzelliklerin tecellisi ve tecessümünün mükemmel bir örneğini kurmak istiyoruz. Sulta ve istikbar düzeninin bizimle çatışmasının temelinde de bu konu var.

Müstekbirler ahlak, maneviyat, gelişme, refah ve insanların kerametini düşünen, büyük güçlerin iradesinden bağımsız bir model ve sistemin şekillenmesini önlemeye çalışıyorlar; aslında istikbar dünyasıyla çatışmamızın odak noktası budur”.    

Welayet News   

Tags: 


Yeni yorum ekle