Irak’ta Siyasi Partiler Başbakanlık İçin 2 Aday Üzerinde Anlaştı

Çar, 11/12/2019 - 10:48

Hadi El Ameri liderliğindeki Irak Fetih koalisyonunun bir üyesi, ülkenin siyasi partilerinin başbakanlık için iki kişinin aday gösterilmesi konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Welayet News - Irak'ın Hadi el-Amiri başkanlığındaki Fetih Siyasi Koalisyonu; ülkedeki siyasi partilerin, başbakan adayları konusunda bir anlaşmaya vardıklarını söyledi. Irak parlamentosundaki koalisyonun bir üyesi olan Nesim Abdullah, Salı akşamı Lübnan’ın el-Meyadin kanalına yaptığı açıklamada; partilerin, Irak’ta başbakanlık görevi için iki aday göstermeyi kabul ettiklerini söyledi ama bu iki adayın isimlerini açıklamadı. Irak eski Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin istifasının üzerinden on bir gün geçti ve Irak partilerinin, parlamentoda başbakanlık için oy alabilecek adaylar konusunda anlaşma sağlamaları için dört gün kaldı.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in başbakanlık için bir aday göstermesi konusunda yasal sürenin sona ermesinin yaklaşmasıyla birlikte, Irak Cumhurbaşkanı partilerden, başbakanlık görevi için aday olacak kişiler konusunda bir anlaşma sağlamalarını istedi. Irak’taki son protestoların ardından Adil Abdülmehdi'nin istifası ile Muhammed el-Halebusi, Irak anayasasının 7. Maddesine dayanarak, Berhem Salih'e Başbakan adaylarını göstermek için 15 gün süre verdi. Başbakanlık aday ya da adaylarının açıklanması halinde, Irak parlamentosu en kısa sürede bu konuda bir oylama yapmak için toplantı düzenleyecek. Iraklı protestocular ve politikacılar, son olayları dikkate alarak partiler dışında bir adayın gösterilmesini istiyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle