Zarif: Top şimdi Amerika’nın sahasında

Pt, 09/12/2019 - 20:35

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İranlı araştırmacı ve akademisyen Mesut Süleymani’nin Amerika’daki zindandan serbest bırakılmasına işaretle, Tahran’ın iki tarafın mahkumlarının değiş tokuşuna hazır olduğuna vurgu yaptı ve ‘top şimdi Amerika’nın sahasında’ dedi.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad, İranlı araştırmacı ve akademisyen Mesut Süleymani’nin Amerika’daki zindandan serbest bırakılmasına değinerek, Tahran’ın iki tarafın mahkumlarının değiş tokuşuna hazır olduğunu vurguladı ve ‘top şimdi Amerika’nın sahasında’dedi.

İran Dışişleri Bakanı, İstanbul’da Asya’nın Kabi Dışişleri Bakanları zirvesine katılması ve bu zirvenin kapsamında yaptı bazı ikili görüşmelerin ardından twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda, İranlı araştırmacı Mesut Süleymani’nin Amerika tarafından serbest bırakılmasının yanı sıra Amerikan uyruklu Xiyue Wang’ın da İran tarafından serbest bırakılmasına değindi ve İran’ın mahkumları serbest bırakma konusunda kapsamlı bir değiş tokuşa hazır olduğunu açıkladı.

Zarif, mesajında, “Bu hafta rehinemizi (eve) geri döndermemizin ardından mahkumların kapsamlı bir değiş tokuşu için hazırız. Top şimdi ABD’nin sahasında” ifadesini paylaştı.

İki mahkumun serbest bırakılmasının ardından ABD Başkanı Donald Tump, Xiyue Wang’ın  serbest bırakılmasından dolayı İran’a teşekkür ederken Mike Pompeo ise İran’ın bu tutumu hakkında duyduğu meynuniyeti dile getirdi.

Welayet News 



Yeni yorum ekle