Doktoru Şeyh Zakzaki’nin Son Durumunu Açıkladı

Pt, 09/12/2019 - 08:40

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh Zakzaki'nin durumunu anlatan, yakınlarının katılımıyla gerçekleşen bir toplantıda, Şeyh Zakzaki'nin son durumu açıklandı.

Welayet News - Düzenlenen toplantıda Şeyh Zakzaki'nin kızı Süheyla Zakzaki bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Zaria (Kaduna'nın bir bölümü) cinayetinden bu yana geçen 4 yıla rağmen, adalet henüz gerçekleşmedi. Nijerya hükümeti Şeyh’in kademeli olarak öldürülmesini istiyor. Hükümet, Nijerya İslam Hareketi'ni ortadan kaldırmak istiyor. Hükümet, Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakması için tüm yasal yolları engelledi." Süheyla Zakzaki, açıklamalarının devamında şöyle konuştu: "Şeyh Zakzaki ve eşinin sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor ve Zaria'daki acı olaydan sonra ve çeşitli hastalıklardan muzdarip olduklarından dolayı ciddi şekilde acı çekiyorlar.

Şeyh Zakzaki'nin sağlık sorunları ve hastalıkları son zamanlarda çeşitli felçlere yol açtı. Şu anda, Şeyh Zakzaki ve eşi hastalıklarından ötürü çok kötü durumda ve Şeyh Zakzaki'nin eşi düzgün bir şekilde yürüyemiyorbile." Şeyh Zakzaki'nin kızı, konuşmasında 2015'de yaşanan olaylara da değinerek şöyle dedi: "Nijerya ordusu, 2015 yılı Aralık ayında Bagiyyetullah Hüseyniyesi'ne ve Şeyh Zakzaki'nin evine vahşice bir saldırı düzenledi ve 297 kadın ve 193 çocuk olmak üzere 1000'den fazla masum insanı öldürdüler. Pek çok Şii müslüman, Nijerya hükümeti tarafından vahşice öldürüldü ve yakıldı." Konuşmanın devamında; "Aynı zamanda gizli hareketler gerçekleştirdiler, binaları yaktılar ve her şeyi yok etti.

Nijerya hükümeti şimdi Şeyh Zakzaki ve eşi Malama Zeynet'i yasadışı bir şekilde tutukladı." diye belirtti. Şeyh Zakzaki'nin kızı, Şeyh'in Hindistan'a olan tıbbi seyahatine de değinerek şöyle dedi: "Şeyh Zakzaki'nin Hindistan ziyareti, Nijerya Güvenlik Servisi nezaretinde yapıldı ve hükümetin babamın tedavisine kısıtlamalar getirmesi, ülkesine dönmeye karar vermesine neden oldu." Diğer taraftan Şeyh Zakzaki'nin doktoru Dr. Nasır Ömer, Şeyh'in sağlık konusunda açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: "Şeyh'in sağlığı geçen yıllar boyunca ordunun hareketlerinden ciddi şekilde etkilendi.

Bu süre zarfında, özellikle Londra'da, Şeyh’in fiziki durumu ve iyileştirme yolları hakkında birçok doktorla istişarelerde bulundum." Dr. Nasır Ömer; "Şeyh Zakzaki, yılların tecrübesiyle nakledildiği cezaevine giden herkesin serbest bırakıldığında ciddi sağlık sorunları yaşadığı bir cezaevine transfer edildi. Şeyh Zakzaki kurşun zehirlenmesinden muzdaripti."



Yeni yorum ekle