Amerika ve İngiltere dünyadaki terörizmin liderleridir ve ıslah olmazlar

Ct, 07/12/2019 - 21:35

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, Amerika ve İngiltere’yi terörizmin liderleri olarak niteledi ve Lübnan’daki mevcut kargaşaların Siyonist rejimle Amerika’nın çıkarları doğrultusunda olduğunu söyledi.

Welayet News - İran, Suriye ve Lübnan’ın mevcut kriziyle ilgili Arapça yayın yapan BBC radyosuna açıkalamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan’daki mevcut krizin oldukça tehlikeli olduğunu ve bu durumun sürdürülmesinin kabul edilemiyeceğini ifade etti.

Şeyh Naim Kasım, şu ifadelerde bulundu: “Çöküşün ve geriye gidişin önünün alınması için hükümetin kurulması gerekir. Lübnan’a darbe vurmak isteyenler var, bunların başında ise Amerika var. Bu ülkenin dışişleri bakanı Mike Pompeo, alenen Hizbullah’ı Lübnan’ın hükümetinde ve siyasi arenasında görmek istemediğini açıkladı.

Hizbullah Lübnan milletinin bir parçasıdır ve Amerika Lübnan’ın iç işlerine yönelik müdahalelerinden vageçmelidir. Amerika ve İngiltere’nin bu harekete nasıl baktığının Hizbullah için bir önemi yoktur. Hizbullah için önemli olan, Lübnan’ın milletinin nasıl batığıdır.

Amerika, İngiltere ve mütecaviz, cani ve işgalci İsrail, Hizbullah’a karşı bir takım siyasi tutumlar alarak Hizbullah’ı terör listesine koydular ama bu onların haklı olduğu anlamına gelmez.

Son yıllarda, İsrail’e karşı galip olmak ve güney Lübnan’ı özgürleştirmekten tutun ta DAEŞ’in yenilmesiyle Lübnan’ın doğusunun özgürleştirilmesi ve Suriye’nin temizlenmesine yardım edilmesine kadar kazandığımız zaferlerin hepsi Hizbullah’ın ve direniş ekseninin kaydettiği büyük kazanımlardır.

Amerika ve İngiltere dünyadaki terörizmin liderleridir, zira onlar ıslah olmazlar ve milletlerin çıkarlarını göz önünde tutmazlar”.

Şeyh Naim Kasım, İran hakkında ise şöyle dedi: “Biz İran’ın yol gösterdiği direniş ekseninin bir parçası olduğumuzu inkar etmiyoruz, zira İran milletlerin hukukunu ilgilendiren konuları gündeme getirip direnişe destek veriyor ve Filistin’in özgürleşmesini savunuyor. Biz bölge milletlerinin çıkarı için çabalayan bir eksende yer aldığımız için gurur duyuyoruz. İran’da benzin fiyatının arttırılması nedeniyle bir takım sorunların bulunuyor olması ise bu ülkenin kendisini ilgilendiren bir iç meseledir; gerçi Amerika ve müttefiklerinin bu tür girişimleri teşvik ettiği de netleşmiştir, zira İran’ın istikrarlı bir ülke olmasını istemiyorlar”.

Lübnan’daki mevcut kargaşaların Amerika ve Siyonist rejimin çıkarları doğrultusunda olduğunu vurgulayan Şeyh Naim Kasım, “Lübnan’daki bütün fitlerin arkasında bunlar var, Lübnan milleti fitne ve iç savaş istemiyor, içtimai, iktisadi ve mali sorunların çözülmesini istiyor” dedi.

Siyonist rejimin Lübnan’a saldırmayı düşünmesi halinde direnişin karşılık vereceğini belirten Şeyh Naim Kasım, İsrail’in sadece zorun dilini anlandığını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, İsrail’in ya da Amerika’nın İran’a karşı olası her türlü saldırısının, büyük tepkileri getireceğinin dışında, muhtemelen bütün bölgeyi alevlendireceğini ve sadırıyı başlatanlara oldukça fazla bir sorumluluk dayatacağını ifade etti.

Siyonist rejimle savaşı şu aşamada  uzak bir ihtimal olarak gören Şeyh Kasım, işgalci rejimin halihazırda siyasi sorunlarla karşıkarşıya olduğunu belirterek, Siyonist rejime karşı Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat’tan oluşan gerçek bir caydırıcı denklemin bulunduğunu kaydetti.

Son olarak, Hizbullah’ın neden Suriye’de bu ülkenin devlet başkanı Beşşar Esad’ın yanında mücadele ettiğe ilişkin soru üzerine ise Şeyh Naim Kasım, “Suriye milleti Esad’ın yanındaydı ve  muhaliflerinin de DEAŞ ve Nusra bayrağı altında dünyanın yetmiş ülkesinden toplanan kralık kişiler olduğu ortaya çıktı. Bunlar, Arabistan, BAE, Amerika ve Avrupa ülkelerinin mali olarak desteklediği tekfirilerdi” yanıtını verdi.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle