25.2 milyon Afrikalı zorla yerinden edildi

Cu, 06/12/2019 - 13:33

Afrika Birliği, “yerlerinden edilmiş kişilerin istismar, sömürü ve ihlallere maruz kalmamalarına yönelik çaba sarf etmelerine rağmen, yerinden edilmiş kişilerin istismar, sömürü ve ihlaller yaşamaya devam ettiğine” dikkat çekti.

Welayet News - Afrika Birliği (AU) 4 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afrika kıtasının yaklaşık 7,4 milyonunun mülteci ve 17,8 milyonunun Ülke İçinde Yerinden Edilen Kişi (ÜİYOK) olduğunu açıkladı.

Afrika’nın ayrıca 484.000 sığınmacıya ve ayrıca 712.000 vatansız kişiye de ev sahipliği yaptığını belirten AU, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmenin, toplumlar arası ve etnik şiddet de dahil olmak üzere devlet içi çatışmalar yüzünden büyük ölçüde tetiklenen yıllar boyunca Afrika’yı rahatsız etmeye devam ettiğini söyledi.

55 üyeli Afrika bloğuna göre, Afrika'daki zorla yer değiştirmelerin ana sebebi politik belirsizlikler, insan kaçakçılığı olayları, düzensiz hava durumu, sel ve kuraklık gibi faktörlere atfediliyor.

AU, “yerlerinden edilmiş kişilerin istismar, sömürü ve ihlallere maruz kalmamalarına yönelik çaba sarf etmelerine rağmen, yerinden edilmiş kişilerin istismar, sömürü ve ihlaller yaşamaya devam ettiğini” belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle