Amerika IŞİD Ailelerini Suriye'den Irak'a Taşıyor

Cu, 06/12/2019 - 08:28

Amerikalı terörist askeri güçleri, IŞİD ailelerinden bir çoğunu Suriye'nin kuzey doğusunda Haseke ilinden Irak'a taşıdı.

Welayet News - Suriye resmi Haber Ajansı SANA'nın bildirdiğine göre Amerikalı askerler, kadın ve çocuklardan oluşan en az 600 IŞİD ailesini, IŞİD unsurların ailelerinin kaldığı el-Haol kampından Irak'a taşıdı. Habere göre, Haseke ilinin büyük bir bölümü "Suriye Demokrat Güçleri" kontrolünde bulunuyor ve Amerika ise kendi siyasi çıkarları doğrultusunda onlara destek veriyor.

Suriye insan hakları gözetleme kurumu geçen hafta yaptığı açıklamada, yaklaşık 110 IŞİD ailesinin, Kürt Demokratik Güçlerine bağlı sözde "Suriye'nin kuzey ve kuzey doğusu özerk yönetimi" tarafından serbest bırakıldığını duyurdu. Türkiye ordusu 9 Ekim tarihinde "terörizm ile mücadele" ve Kürt silahlı gruplardan "Suriye Türkiye ortak sınırı temizleme" bahaneleri le Suriye'nin kuzeyine askeri saldırı gerçekleştirdi. Bazı haber kaynakları Amerika'nın el- Haol kampında vahabiyet fırkasının düşüncelerine dayalı tekfirci teröristlerin yeni kuşağını yetiştirmekle meşgul.



Yeni yorum ekle