Irak halkından merceiyeti desteklemek için büyük gösteri; halk Amerika, Arabistan ve Baasçılara karşı meydanlara akın etti

Per, 05/12/2019 - 19:16

Iraklı yurttaşlar Amerika ve Suudi Arabistan’ın ülkelerinin içişlerine dehaletleri ve keza Baasçıların fitneci ve şiddet yanlısı faaliyetlerine karşı gösteri düzenleyerek, dini merceiyetin talimatlarına kararlılıkla bağlı kalınmasını vurguladı.

Welayet News - Irak medyasına yansıyan habere göre, başkent Bağdat bugün halkın dini merceiyeti desteklemek ve bozguncuların gösterilerden dışarı atılmasını vurgulamak için düzenlediği geniş gösterilere tanıktı.

Iraklı yurttaşların bugünkü geniş gösterisi, kendi saflarını şiddet yanlısı bozguncu ve casus kişilerden ayırıp bozguncuları dışarı atmak için işbirliği yapmalarını göstericilerden isteyen dini merceiyetin etrafında halkın kenetlenmesinin göstergesiydi.

Iraklı vatandaşlar barışçıl gösterilerin meşruiyetini desteklmek ve bozguncularla casus unsurlara fırsat verilmemesinin altını çizmek için değişik bölgelerden yola düşerek Bağdat’ın merkezindeki Tahrir Meydanı’na akın ettiler.

Üzerinde, ‘kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika’ yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, dini merceiyetin talimatlarına bağlı olduklarını da vurgulayarak ülkenin vaziyetinin ıslah edilip ileştirilmesini talep ettiler.

Tags: 


Yeni yorum ekle