Tümgeneral Bakıri: Ülkeyi savunmada kendine yetmenin kamil düzeyine gelmiş durumdayız

Per, 05/12/2019 - 17:39

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, ülkeyi savunmada kendine yetmenin kamil düzeyine geldiklerini açıklayarak, bilim temelli şirketlerden ve ülkenin üniversitelerinin kapasitesinden yararlanılmasının her türlü paralel çalışmayı ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırdığını söyledi.

Welayet News - Tümgeneral Bakıri, Savunma Sanayi Kurumu’nun defansif kazanımları fuarını inceleme kapsamında, Savunma Bakanlığı’nın yerel kapasitelere dayanarak çeşitli alanlarda kaydettiği başarıları kutlayarak, “Bugün ülkeyi savunmada kendine yetmenin yetkin düzeyine ulaştığımızı söylebiliriz. Bu kazanımlar ülke ve İran’ın onurlu milleti için bir iktidarın icadını, etkili caydırıcılığı ve kalıcı savunma ve güvenliği beraberinde getirmiştir” dedi.

Tümgeneral Bakıri, Savunma Bakanlığı’nın yeni dönemindeki üretimlerinin hızı ve oldukça uygun gelişmesine işaretle, “Hamdolsun, son iki yılda bu büyüme ve tekamülün yüksek bir hızı yakaladığını ve göz kamaştırıcı bir şekilde ülkenin ihtiyaçlarının büyük bölümünü kaşılayabildiğini” söyledi.

Tümgeneral Bakıri, ülkeyi savunmada kendine yetmenin kamil düzeyine geldiklerini açıklayarak, bilim temelli şirketlerden ve ülkenin üniversitelerinin kapasitesinden yararlanılmasının her türlü paralel çalışmayı ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırdığını kaydetti.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle