Düşmanların yaptırımlarla izlediği stratejiler başarısız oldu

Per, 05/12/2019 - 15:35

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, düşmanların yaptırımlarla yürüttüğü starejinin başarısızlıkla sonuçlandığını işaret ederek, “Petrolsüz ekonominin eşiğinde bulunuyoruz ve önemli kazanımlardan biri de budur” dedi.

Welayet News - Bugün öğlenden önce Kum Daru’ş-Şifa Medresi’nde bölgedeki son gelişmeleri ele alma amacıyla ilim havzalarının üstadtlarının katılımıyla düzenlenen toplantında konuşan Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Selami, düşmanların İslami nizamdan ağır darbeler yediğini belirterek, “Bir geminin durudurulması ve bir uçağın düşürülmesi taktiksel bakımdan bir operasyon sayılıyor ama siyasi arka plan açısından bir gücün varlığını ve düşmanın tüm stratejilerinin çöktüğünü gösteriyor” açıklamasında bulundu.

General Selami, düşmanların yaptırımlarla izlediği stratejinin başarısızlıkla yüz yüze geldiğini ifade ederek, petrole dayalı olmayan ekonominin eşiğinde olduklarını ve bunun ise önemli kazanımlardan biri sayıldığını anımsattı.

Bugün İslami nizamın gücünün ülkenin sınırlarından kilometrelerce uzakta gerçekleştiğini ve birleşik İslam ümmetinin şekillenmekte olduğunu vurgulayan General Selami, “Bilimsel ve araştırma alanlarında, geniş yaptırımlara rağmen inanılmaz ilerlemeler kaydedildiğine tanık olmaktayız” diye hatırlattı.

Devrim Muhafızları Odusu Genel Komutanı, İslami nizamın Suriye, Filistin ve Yemen’nin mazlum milletini desteklemesinin güç üretici ve güçlendirici bir felsefeye dayandığını belirterek, Siyonist rejimin bir zamanlar büyük bir coğrafya alanı üzerinde sutla kurmak istediğini ancak bugün beton duvarlarla sarılmış küçük bir şeritte kaldığını anımsattı.

. General Selami, konuşmasının başkanı bir bölümünde, son kargaşalara işaretle, şöyle dedi: “Düşmanlar, ülkede bir olay çıkarsa nizamın teslim olacağını veya darbe olacağını düşünüyorlardı. Karışıklıklar baş gösterir göstermez Trump, Pompeo ve Macron sahneye çıktılar ve isyancınları desteklediklerini açıkladılar.

Buna rağmen, İran halkı 48 saatten daha kısa bir sürede sahneye çıktı ve düşmanların suratına sert bir şamar indirdi ve düşmanlar hayalkırıklığı ve mağlubiyet yaşamış bir halde kayıplara karıştılar”. Son kırk yıl içinde düşmana ağır darbeler vurduklarını belirten Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, İran’ın zor şartlarda, geniş ve karmaşık olan küresel arenada ilahi nüsret ve İslam İnkılabı Rehberi’nin dahiyane yol göstericiliği sayesinde günbegün ilerleme ve muktedir olma yolunda yürüdüğünü anımsattı.

Düşmanların İslami nizam karşısında başarısız kalan stratejilerine değinen Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, bugün ise ekonomik kuşatma strarejisinin zirveden de öteye geçtiğini ve İran’ın bu şartlarda petrolsüz ekonomiyi tecrübe ettiğini vurguladı. Halkın gösterilere katılarak İslami düzeni desteklemesini kendilerindeki izzet, basiret ve istikbar karşıtı ruhiyenin bir göstergesi olarak değerlendiren General Selami, İran İslam İnkılabı’nın büyük güçleri bir kez daha geriye püskürttüğünü anımsattı.

İran İslam İnkılabı’nın etkili ve başarılı bir model olarak diğer ülkelerde çoğalması gerektiğini söyleyen General Selami, bu coğalmanın fiziki varlık anlamında değil, İnkılap mesajlarının diğer ülkelere sadır olması ve gönüllerde makbuliyetin icat edilmesi anlamında olduğunu ifade etti. Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, devamla şöyle konuştu: “Bugün büyük güçleri yenmek için tutarlı bir planlamaya sahip olmamız gerekiyor. Elbette İslam Cumhutiyeti bu mücadele meydanında her zaman güçlü olmuştur ve böye bir meydanda irade ve iman gibi inançlar galiptir”.  

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle