İran zorbalara karşı direnmeye devam edecek

Çar, 04/12/2019 - 14:33

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, düşman son iki yılda İran milletine en ağır yaptırımları dayattığını belirterek İran yaptırımları dayatanlara karşı direnişe devam edeceğini vurguladı.

Welayet News - İran Cumhurbaşkanı Ruhani Çarşamba günü 26. Sigorta ve Kalkınma oturumunda yaptığı konuşmada S. Arabistan ve korsan İsrail Amerika’ya Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi ve İran’a baskıları arttırması için baskı uygulayan esas taraflar olduğunu belirterek, İran milleti ülkelerinin istiklali ve izzeti için canı pahasına düşmanlara karşı direneceğini belirtti. İran müzakere yolunu kapatmadığını belirten Ruhani şöyle devam etti: Eğer Amerika yanlış, zalimane, illegal ve teröristçe yaptırımlarını kaldırırsa, 5+1 liderleri hemen bir araya gelebilir ve İran da bu bakımdan hiç bir sorunu olmaz.

İran’ın nükleer yükümlülüklerini askıya alması Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde olduğunu kaydeden Ruhani, İran bu anlaşmayı ihlal eden taraf olmadığını vurguladı. Ruhani ayrıca İran’da isyan çıkaran zümreye işaret ederek, isyancılar itiraflarında organize ve planlı bir şekilde bu olayları çıkardıklarını belirttiklerini kaydetti.

Tags: 


Yeni yorum ekle