Irak Hizbullahı: Irak'a Karşı Yeni Bir Komplo Süreci Başlatıldı

Pt, 02/12/2019 - 08:48

Irak Hizbullahı Taburları, Muhammed Bakır el-Hekim'in kabrine yapılan saldırıyı kınadı ve bu saldırıyı Irak'ın güney ve merkezini yakmak için bir komplo olarak niteledi.

Welayet News - Irak Hizbullahı Taburları tarafından yapılan açıklamada: "Hizbullah Taburları, sapkın ve yoldan çıkmış bir grup tarafından Muhammed Bakır el-Hekim'in Necef-i Eşref’teki mezarına yapılan saldırıyı kınadığını belirtiyor. Bu grubun barışçıl göstericilerle hiçbir bağı yoktur ve Muhammed Bakır el-Hakim’in savaştığı Baasçı taraflara bağlıdır ve aynı şekilde Muhammed Bakır el-Hakim’e suikast düzenleyen tekfiri gruplara bağlıdır." denildi.

Açıklamanın devamında; "Aziz milletimize yapılan bu kasıtlı saldırı, Siyonist-Amerikan-Suudi şer ekseninin, iç savaşı kışkırtmak amacıyla sapkın ve sabotaj gruplarının elinde Irak'ın orta ve güney şehirlerini yakmak için yeni bir komplo aşamasını başlattığını açıkça ortaya koyuyor. Bu, Merciiyet'in uyardığı ve herkesi onunla mücadele etmeye çağırdığı bir konudur." denildi.

Necef Eşref'deki aşırılık yanlısı ve şiddet eğilimli protestocular, Irak İslam Yüksek Konseyi’nin son başkanı olan şehit Ayetullah Muhammed Bakır el-Hekim’in mezarı ve kültürel kompleksinin bir kısmını yaktılar. Perşembe günü öğleden sonra  şiddet eğilimli gruplar binanın içine girerek binanın bir kısmına zarar vererek, ateş verdiler.

Tags: 


Yeni yorum ekle