Beyaz Saray: Trump bu hafta azil soruşturması kapsamında yapılan duruşmalara katılmayacak

Pt, 02/12/2019 - 08:34

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ve avukatlarının bu hafta azil soruşturmasındaki duruşmalara katılmayacağını söyledi. Beyaz, Saray bu kararın nedeninin duruşmalarda "temel eşitlikler olmaması" olduğunu belirtti.

Welayet News - Demokratlar, Trump'a açılan azil soruşturmasını Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nden Adalet Komitesi'ne taşımaya hazırlanırken, Beyaz Saray danışmanı Pat Cipollone, Trump'ın kararını bir mektupla bildirdi.

"Henüz tanıkların isminin açıklanmadığı ve adalet komitesinin başkana adil bir süreç sunacağı belirsizken bir duruşmaya katılmamız beklenemez" ifadeleri yer aldı.

Sürecin adil işlemediğini belirten Cipollone, başkanın gelecekteki duruşmalara katılmasının önünü kapamadı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde 2 hafta süren halka açık oturumların ardından azil soruşturması sürecinin, 4 Aralık'tan itibaren Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nde devam edeceği açıklanmıştı.

ABD yasaları gereği, ilgili komitelerin hazırlayacağı soruşturma raporu sonucunda azil başvurusu Adalet Komitesi'nde kabul edilirse, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.

Dava taslağı, Temsilciler Meclisi üyelerinin salt çoğunluğunun kabul oyunu alması durumunda bu sefer Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek ve Başkan'ın yargı süreci başlayacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle