Almanya Fars körfezindeki koalisyona katılmayacak

Pt, 02/12/2019 - 08:17

Katar ve Kuveyt, Fars Körfezi'ndeki ABD Koalisyonu’na katılmaya hazır olduklarını açıklarken Almanya dışişleri bakanlığı Fransa'nın açıkladığı 'Avrupa Güçleri'ne katılmayacağını bildirdi.

Welayet News - Almanya, Fransa'nın çağrısı üzerine asker gönderilmeyeceğini ancak AB'nin istemesi halinde bunun mümkün olabileceğini bildirdi.

Fransa savunma bakanı Florence Parly son zamanlarda yaptığı açıklamada, Fransa'nın Abudabi'deki deniz  üssünün Hürmüz boğazında koalisyon güçlerinin komutanlık merkezine dönüştüğünü iddia etmişti.

Geçen yaz, Amerika, Fars körfezi ve Hürmüz boğazının güvenliğini koruma bahanesiyle bölgede ABD'nin liderliğinde koalisyon gücünün oluşturulduğunu bildirmiş ama bu koalisyona yalnızca İngiltere, Avustralya, Arnavutluk, Arabistan, BAE ve Bahreyn katılmışlardı.

ABD Koalisyon Güçleri Başkanı John Conklin, Katar ve Kuveyt’in Fars  Körfezi’nde deniz güvenliğini sağlamak için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Denizcilik Koalisyonu’na katılmaya hazır olduklarını açıkladıysa da sözkonusu ülkeler bu açıklamayı teyit eden açıklama gelmedi.

Conklin, "Katar ve Kuveyt, koalisyona katılmak istediklerini açıkladılar, iki ülkenin koalisyon ve devriye savaş gemilerini bölgeye göndermesi bekleniyor' demekle yetindi.

ABD Deniz Koalisyonu Başkanı John Conklin, "Bildiğim kadarıyla hiçbir ülke Fransız koalisyonuna katılamadı. Bir süredir deniyorlar ama başarılı olamadılar” dedi.

 

 



Yeni yorum ekle