ABD askeri konvoyu Irak’tan Suriye’ye geçti

Pa, 01/12/2019 - 09:19

Suriyeli kaynaklar Amerika terör ordusuna bağlı 20 askeri kamyon taşıdıkları silah ve askeri teçhizatla birlikte Irak’tan Suriye’ye geçiş yaptıklarını duyurdu.

Welayet News - Suriyeli kaynaklar, lojistik destek taşıyan Amerika terör ordusunun kamyonları Irak’tan Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke eyaletine girdiklerini belirtti.

Bundan önce da Amerika terör ordusuna ait 70 kamyon ve askeri araç Haseke eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan Remelan bölgesinde petrol sahalarını işgal etti.

Amerika terör ordusuna bağlı askeri konvoylar, ABD Başkanı Donald Trump geçen Ekim ayında Amerikalı terörist askeri Suriye’den çekeceğini iddia ettiği halde Suriye’ye girmeye devam ediyor.

Trump bir kaç gün sonra önceki açıklamaları ile çelişen bir açıklama yaparak bazı Amerikalı terörist askerleri sözde Suriye petrolünü korumak için Suriye’de kalacağını söyledi.

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi ise BM güvenlik konseyinde yaptığı konuşmada Amerika Suriye’nin petrol kuyularını işgal ettiğini ve BMGK’nın sessizliğinden yararlanarak Suriye milletinin servetini yağmaladığını belirtti.

Suriye’nin petrol rezervlerinin yüzde 90 kadarı Fırat’ın doğusunda bulunuyor. Bu bölge bundan önce IŞİD’in işgalindeydi ve şimdi de Amerika’nın işgali altında bulunuyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle