Suudi savaş İttifakı Yemen'e yakıt taşıyan gemileri engelliyor

Ct, 30/11/2019 - 09:21

Yemen petrol firması yayınladığı bildiride, Suudi savaş ittifakının yakıt taşıyan 5 geminin Hudeyde limanına yanaşmasını engellediğini belirtti.

Welayet News - Elmesire'nin bildirdiğine göre, Yemen petrol firması Cuma akşamı yayınladığı bildiride, BM'nin uyarılarına rağmen, Suudi savaş ittifakının yakıt taşıyan gemilerin Hudeyde limanına yanaşmasını engellemeye devam ettiğini vurguladı.

BM'nin Yemen işleri özel temsilcisi Martin Griffirhs, geçen 22 Kasım tarihinde BM güvenlik konseyinde yaptığı açıklamada, yakıt taşıyan gemilerin Hudeyde limanına giriş yaptığını ve bu konudaki sorunların giderildiğini ileri sürmüştü.

Yemen petrol firmasının yayınladığı bildirinin devamında Suudi savaş ittifakının yakıt taşıyan gemilerin Hudeyde limanına yanaşmasını engellemekten hedefinin Yemen halkına baskıları arttırmak olduğunu vurguladı.

Bilindiği gibi Mart 2015'ten itibaren Amerika ve bazı Arap rejimlerin desteğiyle Yemen'e saldıran Suud rejimi, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatarak, insani yardımların bu ülke halkına ulaşmasını engellemektedir.

Suudi savaş uçaklarının Yemen'e yönelik insanlık dışı uygulamaları sonucu şimdiye kadar 16 bin Yemen'li hayatını kaybederken, binlercesi de yaralanmış ve yerinden edilmiştir.



Yeni yorum ekle