Kürtler, Tüm Irak Siyasi Güçleriyle Birlikte Abdulmehdi'de Kararlı

Per, 28/11/2019 - 19:18

Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin bir üyesi, açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Bugün sadece Kürtler değil, Irak'ın tüm siyasi güçleri ve elbette ki dini merciiyet, Adil Abdulmehdi'yi Irak meselelerinde reform yapmak için iyi bir seçenek olarak görüyor."

Welayet News - Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin üyesi Feyyan Dahil, Irak'ta mevcut olan bütün siyasi güçlerin Adil Abdulmehdi'yi desteklediğini belirtti.

Feyyan Dahil, el-Sümeriye haber ajansına verdiği demeçte şöyle dedi: "Kürtler, Abdulmehdi'yi bu şartlarda reform yapmak için uygun kişi olarak görüyor. Irak'ta Abdulmehdi'yle uyumlu olmayan bir siyasi grup bulunmuyor."

Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin üyesi Feyyan Dahil, Irak merkez hükümetini protestocuların taleplerine cevap vermeye çağırarak şöyle devam etti: "Vatandaşlar önemli bir aşamaya geldi. Değişiklikler olmalı. Uluslararası toplumun gözetimi altında Uluslararası Seçim Komisyonu için yeni şahsiyetler seçilmelidir."

Neçirvan Barzani başkanlığındaki Irak Kürdistan bölgesi, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'yi ve ona bağlı merkezi hükümetin ekonomik paketini desteklediğini daha önce birçok kez ifade etmişti. Erbil’e göre, bu talihsiz durum ne Kürdistan Bölgesi’ne ne de Irak’ın bütününe fayda sağlıyor.



Yeni yorum ekle