Ensarullah: Riyad, Sanaa'nın Şartlarına Güvence Vermeli

Çar, 27/11/2019 - 09:15

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi, yaptığı açıklamada; "Suudi Arabistan güven oluşturup, Sanaa hükümetinin ateşkes şartlarını yerine getirmediği sürece, tutsakları serbest bırakıp kuşatmayı kaldırmadıkça barış için pazarlık yapılmayacak." diye belirtti.

Welayet News - Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el-Buhti, Sanaa hükümetinin Suudi Arabistan ile görüşmelerinde arabuluculuk veya olumlu gelişmeler olduğunu onaylamadı. Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el-Behiti, el-Cezire haber ajansına verdiği demeçte şöyle dedi: "Sanaa, Yemen karşıtı koalisyonu üyesi iki devletin barışa taraf adım atması Sanaa'nın, esirlerin serbest bırakılması ve kritik derecedeki hastaların yurtdışına nakledilmesi için izin verilmesi konularındaki koşullarının uygulanması şartıyla, barış ve güvenlik oluşturmak istiyor."

Muhammed el-Buhti; "Eğer Riyad bu adımı atarsa, güvenin temelini atmış olur, ancak bu adım yeterli değil aynı zamanda Yemen'e karşı saldırganlığı da durdurmalıdır." diye belirtti. Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi, geçtiğimiz günlerde: "Sanaa gibi, Suudi Arabistan da Yemen'deki anlaşmazlığı sona erdirme görüşmeleri konusunda ciddidir." açıklamasında bulunmuştu.



Yeni yorum ekle